Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jí zbavím?

Od: bee odpovědí: 14 změna:
Ahoj, potřebuji poradit, jak se nejlépe zbavit této bestie, která obroste cokoliv a vyleze kdekoliv. Roundup použít nemůžu kvůli kočkám na zahradě.
Předem díky za rady :)

Jak se jí zbavím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mě to spíše připadá jako chmel. Postříkat roundup nebo garlon, případně uřezat u země a čerstvé řezy natřít 50% roztokem těchto přípravků.

doplněno 06.06.18 14:08:

Kočky to zakázaly, jiný důvod nevidím.

sebod*
06.06.18 14:57

*smich*

an*
hodnocení

2x

Když nechcete použít chemii, usekněte ho u země, šlahouny strhněte a kořeny ze země vytrhejte.

Jak píší, 4-7 kůlovitých kořenů sahajících do 5 m hloubky. Příjemné trhání bagrem a nezbourejte si u toho barák.

hodnocení

0x

Psí víno, Roundup stejně moc nefunguje, má to tak rozlezlé kořeny, že vždycky nějaký přežije. Mechanicky vysekat, trpělivě hledat odkud vyrazí a hned zahubit. Bacha, volně pohozené na kompost okamžitě zakoření! Je to boj, u mě už 3 roky, ale jsem na 10% toho co bylo.

bee

Děkuji, je to přesně jak píšete. Bojuju s ním už druhým rokem, je to děs*zed*. Kořeny snad po celé zahradě, vidím to na ten bagr *smich*

sebod*
hodnocení

0x

pckop má pravdu. Je to chmel. A má pravdu i s těmi přípravky na hubení. Proč byste to nemohla použít kvůli kočkám? Copak Vám ten chmel žerou ve velkém?

bee

Chmel to není, nežerou ho, ale bohužel už se u jedné kočky po nástřiku pár let zpět vyskytla alergická reakce a málem umřela, tak proto. Mám ten plevel po celé zahradě kam chodí...

sebod*

hmmm, já si myslím, že to chmel je. Tak počkáme na léto a uvidíme, jak pokvete.

Tak jestli měly kočky alergickou reakci, tak bych je na dva dny někam zavřela

floro*

Je to chmel!

Uděljte to jak jsem vám napsala. Ostříhat 10 cm nad zemí, nadzemní část strhat a postřik aplikovat např za týden (až se objeví pár zelených nových lístků). Případně pokud se ozelení tak opakovat. ROZHODNĚ neaplikujte na celou zelenou část a ve dnech s teplotou nad 25°C.

jp
hodnocení

0x

Bože, to je to taková bestie? Já jsem to loni vysadila, už se má k světu. Tedy je to podobné, nějaký pětiprstník.

bee

Ano,sousedům trhá doslova garáž a pohltí za chvíli úplně vše. :// Vyroste úplně ze všeho a v místech,kde byste ho ani nečekali :D

floro*
hodnocení

0x

Chemický přípravek nepoužívejte na celou zelonou rostlinu tak jak ji máte. Ustřihněte u zeme, šlahouny strhněte. Počkejte až trošičku obroste a pak teprve postříkejte. Na tak velkou listovou plochu nezabere a zbytečně velká spotřeba.

Další věcí je, že si hlídejte teplotu při aplikaci, nad 25°C účinek herbicidů klesá.

liska5

Asi jedině Garlon. Takhle jsem likvidovala ostružiny v azalkách. Nejdříve vyrvala, co se dalo a pak jsem to pečlivě malovala štětcem, každý list a stonek a nejdřív ty řezné plochy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]