Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokroucené listí na vysazených paprikách

Od: cituska* odpovědí: 4 změna:

Před 3 týdny vysazené papriky, náhle se jim zkroutily horní lístečky. Čím to bude?žádného škůdce jsme nenašli. Že by příliš hnojiva?

Pokroucené listí na vysazených paprikách
Pokroucené listí na vysazených paprikách #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, ono to tak vypadá, že tam žádný škůdce není, ale je. Typovala bych na mšice, ty takto vysávají mladé lístečky. Také se mi to stalo, že jsem nic neviděla a divila se. Pak jsem si vzala lupu a viděla je. Mrchy. Také dávám odleželý hnůj pod papriky a nic se neděje. A letos se mi to u paprik stalo také, to co máte na obrázku. Postříkala jsem proti mšicím a přestalo to. A dneska ráno jsem si všimla, že mám zkroucené spodní listy u některých rajských. Pouhým okem jsem nic neviděla. Pak jsem si zase vzala tu lupu a viděla, že to mšice jsou. jsou světlezelené a miniaturní. Večer budu stříkat. Asi je to tím suchem, že už lezou na všechno. Ale takhle malinké, jsem ještě neviděla.

hodnocení

0x

Tři týdny vysázené, nezakořeněné a vy už jste hnojili? Kolik a čím? Nejsou tam nebo nebyly mšice?

doplněno 04.06.18 22:31:

Do jamky - co a kolik. Kořeny se dotýkaly hnojiva nebo byla mezi kořeny a hnojivem vrstva zeminy?

doplněno 04.06.18 23:04:

Hnůj a kompost. Přehnojení a případné popálení kořenů velmi pravděpodobné. Ke každé nalejte konev vody, jestli se něco vyplaví a vyčkejte, co to bude dělat.

cituska*
hodnocení

Zatím nehnojili... ale asi dali hodně hnoje do jamky při sázení

cituska*
hodnocení

Dávali jsme na hnůj kompost aby na něm nebyly ... a není to na všech sazeničkách

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]