Nejste přihlášen/a.
2x
No, ono to tak vypadá, že tam žádný škůdce není, ale je. Typovala bych na mšice, ty takto vysávají mladé lístečky. Také se mi to stalo, že jsem nic neviděla a divila se. Pak jsem si vzala lupu a viděla je. Mrchy. Také dávám odleželý hnůj pod papriky a nic se neděje. A letos se mi to u paprik stalo také, to co máte na obrázku. Postříkala jsem proti mšicím a přestalo to. A dneska ráno jsem si všimla, že mám zkroucené spodní listy u některých rajských. Pouhým okem jsem nic neviděla. Pak jsem si zase vzala tu lupu a viděla, že to mšice jsou. jsou světlezelené a miniaturní. Večer budu stříkat. Asi je to tím suchem, že už lezou na všechno. Ale takhle malinké, jsem ještě neviděla.
0x
Tři týdny vysázené, nezakořeněné a vy už jste hnojili? Kolik a čím? Nejsou tam nebo nebyly mšice?
doplněno 04.06.18 22:31:
Do jamky - co a kolik. Kořeny se dotýkaly hnojiva nebo byla mezi kořeny a hnojivem vrstva zeminy?
doplněno 04.06.18 23:04:
Hnůj a kompost. Přehnojení a případné popálení kořenů velmi pravděpodobné. Ke každé nalejte konev vody, jestli se něco vyplaví a vyčkejte, co to bude dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.