Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okousané chryzantémy -doubky na zahradě

Od: alik® odpovědí: 2 změna:

Mám na zahradě několik barev chryzantém- doubků a některé kopce mají uštípané mladé špičky. Zase sice pouští znova, ale je to opakovaně. Jako když to někdo doslova ukousne. Žádného vetřelce jsem nenašla, tak se obracím s prosbou zda máte někdo taky takový problém. Není to u všech jen asi dva trsy. Nevidím ani kolem žádného škůdce. Starší listy jsou netknuté, jen nahoře ty mladé lístečky prostě někomu hodně chutnají a já bych mu to ráda překazila. Dík za odpovědi Alík

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

3x

Tohle dělají slimáci. Chryzanthemy jim moc chutnají. Načapala jsem je. *smich* Oni vylezou po stonku nahoru a sežerou mladé špičky a poupata. Ve dne je neuvidíte, vylézají v noci a nebo když prší.

Potvory jedny jsou ve dne schované někde ve stínečku a vlhku v dírách, nebo pod kameny.

hodnocení

0x

Slimáci zanechávají sliz, tak to poznáte. Jinak zaštipování mladých vršků dělají ptáci, hlavně vrabci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]