Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanna (Sceletium tortuosum, Kostnatec)

Od: zajixxx* odpovědí: 12 změna:

Opravdu má tato exotická bilinka takové účinky, jak internet praví? Zdá si mi to až nějak podezřele dokonalé. V čem je háček při užívání, o kterém nikdo nic nepíše? xD Díky za každou odpověď...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

4x

Háček je stejný jako u jiných drog. Návyk a možnost předávkování. Léky které předepíše lékař jsou přesně dávkované, ale když si někdo vyrábí doma z rostlin nebo bylinek lektvar sám, je to nebezpečné vždy. Navíc nikde nenajdete informace, jak to působí při dlouhodobém užívání na játra, ledviny, nebo nervovou soustavu. Já bych se svým zdravím nehazardovala.

hodnocení

2x

@zajixxx - Ale pokud je to tak nebezpečné, přoč to není zakázené/regulované?
Cokoli, u čeho neodhadnete/přeženete dávku může být nebezpečné - a nelze zakazovat či regulovat. Vždycky k podobným dotazům připomínám, že i čistou vodou je možno se "otrávit".

zajixxx*
hodnocení

Takže jak doporučujete, raději neriskovat... Ale pokud je to tak nebezpečné, přoč to není zakázené/regulované?. Jde i o to, jestli to má vlastně nějaký účinek...či placebo efekt..*cert*

zajixxx*
hodnocení

Čiže z toho plyne, směle do toho. Na takovou souhlasnou odpověď jsem čekal. Pohlídat si množství, raději trochu ubrat, na daný den nic neplánovat, a zkusit... Jinak to asi nelze...

Nechápu, z čeho usuzujete, že jde o "souhlasnou odpověď".

zajixxx*
hodnocení

Usuzuji z "že i čistou vodou je možno se "otrávit"". A tedy, v rozumném měřítku to může být i nutné, né-li prospěšné...

Pokud jste si jist, že dovedete určit "rozumné měřítko" - a detailně víte, jaká bude přesná reakce vašeho organizmu.

zajixxx*
hodnocení

No to nevím, proto se zde ptám. Doporučené dávkování na den je cca 0,2g. ... Jen jestli nějaký tazatel, nemá zkušenosti poradit z praxe...

ia

kup si Zembrin

tomy
hodnocení

0x
Háček není, je to bylinka žádnej fet, to by ses mohl bát i meduňky. Kannou se nepředávkuješ i když to přeženeš. Lidi přestaňte bejt ze všeho tak vysraný proboha :D
daniellaa
Zjistěte si nejdřív co kanna obsahuje za látky a jak tyhle látky fungují a pak komentujte.. jakákoliv bylinka může ublížit, a rozdíl mezi léčivým účinkem a jedem je jen v dávce a u bylin je problém že přesně nemůžeme vědět kolik dané účinné látky obsahuje.. a každý je jinak citlivý. Kannou se zabývám už dlouho po odborné stránce a já bych to neriskovala. Na netu se dá sehnat na hodně eshopech ale nikdo vám tam nezaručuje 100% čistotu a to že je to opravdu daná rostlina.. Zembrin to už je věc jiná ale ten tuším v ČR není dostupný a je to receptová záležitost

liska5
hodnocení

0x

10 dkg za víc, jak za dva tisíce!?

To si raděj koupím novou zimní bundu nebo si zaplatím wellness i s večeří a bude mi líp, jak po nějaké droze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]