Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je s kamélií?

Od: petra* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu, proč má kamélie u vrchních listů takové výrazné žilnatění. Když jsem ji dostala, tak to neměla. Mám ji momentálně venku na chráněném místě, ani na ni nepálíí slunce. Jinak se jí daří dobře, má už hodně nových světle zelených lístků. Děkuji.

Co je s kamélií?
Co je s kamélií? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

3x

Kamélie nehnojím,pouze jim na jaře nahoru přisypu trošku rašeliny.Ale jeden rok jsem měla hnojivo na kyselomilné rostliny a tak jsem je taky trošku přihnojila.Takže hnojivem na kyselomilné rostliny.Až budete přesazovat ,tak do substrátu pro rododendrony .

petra*
hodnocení

Moc děkuji, ještě se chci zeptat, jestli ty žilnaté listy můžu nechat nebo je mám radši ustřihnout.

Listy neodstraňujte (není to žádná nakažlivá choroba).

hodnocení

2x

Je to chloróza - možná ji zaléváte vodou z kohoutku? Kamélie je citlivá na vyšší obsah vápníku ve vodě nebo v půdě.

hodnocení

0x

Vysoké pH nebo nedostatek hořčíku. Čím zaléváte a čím hnojíte, nepřesazovala jste?

petra*
hodnocení

Mám ji novou, tak jsem ji nepřesazovala, doma jsem zalévala vodou z kohoutku, teď zalévám dešťovou. Jaké hnojivo je pro ni nejlepší?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]