Prosím o radu. Mám na zahradě trubku s narážečkou / do země/ a na té je upevněná ruční pumpa. K tomu je přípojka na čerpadlo. V letošním roce mě přestalo čerpadlo fungovat a i ruční pumpou vypumpujeme vodu s velkými obtížemi. Protože máme zahradu na písku je pravděpodobně trubka zanesena pískem. Včera jsme se pokusili písek proudem vody vyplavit, ale stále pumpa těžko pumpuje. Potřebuji si koupit nové čerpadlo a nevím jaké, aby bylo výkonné a nevadilo mu trochu písku. Poradíte mi co s tím. Nebo mám dát vyvrtat novou studnu? Ale čerpadlo stejně potřebuji. Díky
napadlo mě to hned jak jsem to odeslal..., čekal jsem, že odpověď upadne v zapomnění, smůla záleží jak je vrt široký, slyšel jsem reklamu, kde říkali 254mm, to už by jít mohlo..., ale netrvám na tom :D
al bunda*
To možná jo, ale výtlačná výška u kalových čerpadel není nic moc (nějakých šest metrů?) - prostě je to na vyčerpání septiku, víc netřeba. Tohle bude asi chtít "profouknout" tlakovou vodou, nebo převrtnout, mohlo se jim to zbortit, zanést a já nevím co ještě. Jenže to bude nejspíš mimo možnosti tazatele a bude třeba si na to najmout někoho, kdo se tím profesionálně zabývá - tedy studnaře.
al bunda*
A pokud jde o čerpadla, tak měla dobrou pověst čerpadla Malyš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.