Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postřik proti plísni

Od: jg® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, má někdo zkušenosti s postřikem proti plísni u rajčat a to s roztokem vody a mléka v poměru 60:40 v intervalu 10 dní.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkušenost s tím nemám, protože nechci ponechávat nic náhodě a když už okolo zahrady skáču , tak chci mít nějakou záruku úrody. Používám tedy chemii. Určitě vám někdo napíše, jak skvěle to funguje, ale neexistuje žádný výzkum, jestli ano nebo ne. Ještě nevím, kde vezmete mléko. Nebo chcete používat tu bílou vodu z krabic?

doplněno 31.05.18 08:50:

@an, ten váš roztok funguje na plísně nebo na mšice

doplněno 31.05.18 08:53:

Ono se říká "Víra tvá tě uzdraví", ale že to funguje i na zahradu, to jsem nevěděl.

an*

Funguje na obojí.

an*
hodnocení

2x

Tak to jsem ještě nezkoušela. Mám ale dobrou zkušenost s roztokem: na 1 dcl vody 1 lžíce oleje a 2 kapky jaru.

doplněno 31.05.18 09:07:

Pckop@ - podívejte se na složení bio postřiků a pochopíte. Bioton na plísně, Biool na mšice a další. Všechno je to totéž. :)

doplněno 31.05.18 10:12:

3 dny po postřiku, mšice mrtvé seschlé, rostlina nepoškozená. Foceno dnes po mírném dešti, jinak jsem nic nesplachovala.

Postřik proti plísni

jofa*
hodnocení

2x

Mám zkušenost ale jen jaksi zkusmo na ostružině, kde se mšice na vrcholcích hojně vyskytují. Taky takový recept x deci vody, x kapek jaru, mléka, oleje a pod. Zde je ukázka, jak to dopadlo. Mšice to zničilo, no vrcholek nevypadá zrovna zdravě. Po postřiku jsem to za dvě hodiny opláchl vodou.

Postřik proti plísni #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]