Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lichořeřišnice žloutne

Od: liska5 odpovědí: 8 změna:

Vysela jsem do velké žardinky lichořeřišnici. Stojí na jihozápadní straně domu v závětří, ale má polední slunce. Substrát universání zahradnický. Zálivka přiměřená vždycky večer. Každá rostlinka má zhruba 5-6 listů a ty dva nejspodnější jsou žluté nebo až bílé. Čím to je? Žádný škůdce, nevadnou, ještě nekvetou, jen vypadají, jak by jim něco chybělo. Podezírám substrát, jestli nevyhovuje kyselost? Nevím, jakou potřebují. Čím byste hnojili?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Bohužel, když se lichořeřišnice pěstuje pouze v nádobě, žloutnou listy téměř vždy.Důvodem je přehřívání nádoby a málo místa pro kořeny.Nevím jak je ta vaše žardinka velká a hlavně jestli není málo hluboká..Zeminou to určitě není,hnojení nepomůže.Lichořeřišnice pěstovaná ve volné půdě, tenhle problém nemá.

hodnocení

2x

Sice nevím, co je žardinka, ale v součestném počasí by to chtělo nádobu zastínit, aby se kořeny nevařily v zemi, zvláště v poledním slunci.

Žardinka je květináč ve tvaru misky. Kulaté nebo hranaté. ;)

hodnocení

2x

Rostliny jsou asi trochu spálené sluncem. Na jihozápadní straně musíte rostliny zalévat nejméně ráno a večer.

hodnocení

2x

Také jsem ji zkoušela pěstovat v truhlících, ale s neúspěchem. Sice to všude na těch pytlících píší, ale to je teorie a praxe je jiná. Nejlépe se jí daří přímo v zemi. Já mám ráda ty květy do salátů a tak jsem také osela nádoby, ale fakt jsem si neměla na čem pochutnávat. Nic moc, pár kvítků a žloutnutí a uvadání. To bylo vloni. Letos jsem na ni zapomněla. :(

liska5
hodnocení

Děkuji. Je to krychlová nádoba 30x30x30cm, světlá, nezdá se přehřátá. Přemístím na polostinné stanoviště a časem sdělím, co to udělalo.

liska5
hodnocení

Suzy, to ještě půjde vysít. Klíčí a roste rychle. Za měsíc budete mít velkou rostlinu. Taky ji mám na zdobení jídel. Má takovou ředkvičkovou chuť a pěkně vypadá.

evachladkova

Lichořeřišnici pěstuji na záhoně i v truhlících se stejným úspěchem.Bohatě kvete,listy nežloutnou.Ty první vyvinuté listy postupně odstraňuji.Mám ji na jižní a jihozápadní straně,hnojím mírně 1x za čtrnáct dní Cereritem,zalévám vždy k večeru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]