Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je? Pomoc!

Od: daniela* odpovědí: 15 změna:
15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

7x

Také to může být prachobyčejná, neexotická pažitka nebo-li šnytlík. :-D

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, vypadá to jako květ česneku - asi okrasného. Zdravím!

doplněno 29.05.18 22:15:

daniela - jestli Vás k tomu nic nenutí, tak to ponechte na místě. Možná by to u nás ani pořádně nerostlo nebo to je v tom místě chráněné a dostanete se do problémů. Jinak, česnek není určitě jen záležitostí ČR.

A chtělo by to lepší foto (celé rostliny) nebo přidat ještě bližší informace.

daniela*
hodnocení

Dobrý den, to nejspíš cesnek nebude , jsme v zahraničí a toto jsme našlo a upřímně se to i bojim snad vzít do letadla zpět k nam
72mona3*

Souhlasím s Benem, něco od česneku to bude. Ovšem pokud nevěříte, zkuste rostlinu pomnout a přičichněte. M.

72mona3*

Psala jsem "něco od česneku", protože pažitka i česnek mají latinsky stejný název Allium.

hodnocení

3x

Mám to na chatě (nebo to aspoň vypadá úplně stejně), teď to právě kvete, a je toprachobyčejný "šnytlík", neboli pažitka. ;)

doplněno 30.05.18 07:37:

Jo a koupil jsem jí vloni za pár korun v Kauflandu v květináči. *frajer*

an - "...nemá květ na kařdém šlahounu..."

Koukala jste na ten můj odkaz?

an*

Nekoukala. :-D Když mám v zahradě originál, nepotřebuji prohlížet fotky na netu. Mám i okrasný česnek. Ten udělá květ na jednom výhonu. Pažitka roste v trsech.

an*
hodnocení

2x

Také souhlasím s Benem, bude to okrasný česnek. Možná planý. Pažitka ne, protože ta má i spoustu výhonů bez květů, nemá květ na kařdém šlahounu. Česnek ano.

sebod*
hodnocení

2x

Asi takto milí i nemilí rádcové ;). Podle mě těžko v tomto případě určíme, co to opravdu je. Fotka je velice špatná. Teda ne, jinak. Fotka, pohlíženo očima fotografa je velice pěkná :), ale k určení rostliny naprosto nevyhovující. Chybí foto celé rostliny, nebo alespoň jakési měřítko. Teď bude na tazateli doplnit informace. Nebo opravdu kousek utrhnout a přičichnout *smich*. Nebo ochutnat *blee**frajer*. Každopádně se nejedná o nic exotického.

Ale abych se tazatele zastala. Mívala jsem na záhoně s kytičkami pažitku. Když kvetla (byla fakt úžasná), tak se mě plno lidí ptalo, cože to je za nádheru.

72mona3*
hodnocení

2x

Tak, a mám to. Možná.

Co Česnek kulovitý?

hodnocení

2x

Tohle je květ pažitky. Znám je hodně důvěrně, neboť je jím. Ale jednou se mi stalo, že jsem si objednala kytici v květinářstství, pro kamarádku, která měla narozeniny. No, dali mi tam gerbery nějakou zelenou větvičku nějaké listí a přišlo mi to takové ubohé a to to stálo kolem dvou stovek. Tak jsem doma natrhala ty květy fialové pažitky, která zrovna kvetla a přidala do kytice. A bylo to nakonec moc hezké a nikoho vůbec nenapadlo, že by to byl obyčejný šnytlík.

liska5
hodnocení

0x

Nerozumím, proč to chcete brát do letadla?

hahanaj*
hodnocení

0x

proč pomoc- to jen kvete pažitka

No právě! Víte, jak je to nebezpečné? :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]