Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vypadá to jako květ česneku - asi okrasného. Zdravím!
daniela - jestli Vás k tomu nic nenutí, tak to ponechte na místě. Možná by to u nás ani pořádně nerostlo nebo to je v tom místě chráněné a dostanete se do problémů. Jinak, česnek není určitě jen záležitostí ČR.
A chtělo by to lepší foto (celé rostliny) nebo přidat ještě bližší informace.
Mám to na chatě (nebo to aspoň vypadá úplně stejně), teď to právě kvete, a je toprachobyčejný "šnytlík", neboli pažitka.
Jo a koupil jsem jí vloni za pár korun v Kauflandu v květináči.
Asi takto milí i nemilí rádcové . Podle mě těžko v tomto případě určíme, co to opravdu je. Fotka je velice špatná. Teda ne, jinak. Fotka, pohlíženo očima fotografa je velice pěkná
, ale k určení rostliny naprosto nevyhovující. Chybí foto celé rostliny, nebo alespoň jakési měřítko. Teď bude na tazateli doplnit informace. Nebo opravdu kousek utrhnout a přičichnout
. Nebo ochutnat
. Každopádně se nejedná o nic exotického.
Ale abych se tazatele zastala. Mívala jsem na záhoně s kytičkami pažitku. Když kvetla (byla fakt úžasná), tak se mě plno lidí ptalo, cože to je za nádheru.
Tohle je květ pažitky. Znám je hodně důvěrně, neboť je jím. Ale jednou se mi stalo, že jsem si objednala kytici v květinářstství, pro kamarádku, která měla narozeniny. No, dali mi tam gerbery nějakou zelenou větvičku nějaké listí a přišlo mi to takové ubohé a to to stálo kolem dvou stovek. Tak jsem doma natrhala ty květy fialové pažitky, která zrovna kvetla a přidala do kytice. A bylo to nakonec moc hezké a nikoho vůbec nenapadlo, že by to byl obyčejný šnytlík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.