Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakousnuté konce větví, které uvadají

Od: zbynda odpovědí: 5 změna:

Ahoj, nevíte náhodou jakým "broučkem" mohou být způsobené nakousnuté konce větví, přírustků na broskvoních, mandloních i meruňkách? Větvička je vždy cca pár centimetrů od konce poškozena a pomalu ta část uvadá. Připomíná mi to občasné problémy u jahodníků, kde by to byl květopas, ale na stromech v tuto dobu již žádné květy nejsou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máte to určitě nakousané? Nemáte tam "pouze" moniliový úžeh? Zkuste dát fotky s detaily.

doplněno 30.05.18 15:25:

Nedělají to ptáci? Mě takhle každoročně vrabci zakracují budlei.

zbyna
hodnocení

0x
Příkládám foto; molinie to určitě není, k sesychání dochází až následkem; mám podezření na Nosatce

Nojo, ale foto nikde!

zbyna

tak foto ještě jednou :)

Nakousnuté konce větví, které uvadají

hodnocení

0x

No na té fotce není nic moc vidět, ale podle Vašeho popisu mi to připomnělo, že jsem měla stejný problém na mladé šveste a jablku. Odumírání nových výhonků a pak jsem koukla blíž a byly to mrchy mšice. Postříkala jsem to přípravkem proti savým a žravým škůdcům a za dva dny bylo po nich a stromky začaly prospívat dobře a obrůstají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]