Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám houpací síť která je dlouhá 3m, potřeboval bych vědět, v jaké vzdálenosti od sebe a jak vysoko síť připevnit, tak aby ji mohli pohodlně užívat i menší děti (3-4 roky). Pokud má už někdo vyzkoušeno, budu vděčný za info. Díky
Dobrý den, budu čerpat ze vzpomínek - jako děti jsme měly také houpací síť. Zavěšuje se nejlépe mezi dva pevné stromy, prohnutá do oblouku a nejnižší bod je ve výšce jako pro sezení (nejdříve se usedne a až potom položí). Takže, pro malé děti to bude dost nízko, resp. nízko pro dospělého. A při houpání by neměla být v okolí překážka, do které by se mohlo narazit. Také upevnění musí vydržet řádění dětí. Zdravím!
blackp - Google také nabízí celou řadu obrázků houpacích sítí, tak se orientujte podle nich. Záleží také na tom, z čeho je ta síť vyrobena a jaké má zakončení. No, to už tam vše uvidíte.
Tohle si musíte vyzkoušet nanečisto.
Protože každá síť je jinak pletená, a tedy se jinak vytáhne při zatížení.
Také nepoutám síť na pevno jenom za ty uši. Ale koupila jsem dvě opravdu velké karabiny + mám roli silného stáčeného provazu /umělotina/, lze i třeba nadvakrát šňůru od prádla /pevnější, nevytahovací/. Věším mezi dva staré stromy a podle potřeby mám zauzlováno. Pro mne zaháknu za uzel u kmene, protože kila sednou a síť je dole , když se houpou děti, povolím karabinu a zaháknu k nižšímu uzlu, aby mohly dobře nasedat.
Podle mne udělejte dvě možné variabilní vzdálenosti.
Děti porostou, někdy je síť jenom pro jednoho, někdy je i pro dva dospělé.
To stáčené lano používám proto, že jsem zdědila po rodičích velký válec a není na co by to člověk upotřebil. Každé jaro nahodím přes větve a zauzluji nový lano, aby byla jistota.
Síť uklízím, nenechávám zmoknout.
Dostal jste tištěnou poučku, jak ze sítě vylézat? Je dobré to děti naučit, protože blbnou a mohou spadnout. Ale mému vnoučkovi to stačilo ukázat jednou a hned věděl.
Tazateli, máte síť plátěnou, nebo pletenou? U plátěné můžete zavěsit opravdu jenom v jedné výšce, ta se tak nevyvěsí.
Na manipulaci se sítí jsou ty karabiny nejlepší /úklid, změna výšky/.
Budu sestavovovat jednoduchou trámovou konstrukci na zavěšení a právě k tomu potřebuji ty rozměry. Google na mě vyplyvnul nějakou stránku, kde tvrdí, že výška závěsu by měla být rovna polovině vzdálenosti obou závěsů. To mi připadá jako dost zcestné, při délce sítě 3m by byly závěsy 1,5m vysoko. Nevím jak moc se síť ještě prověsí, ale pro děti by to asi moc nebylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.