Nejste přihlášen/a.
Krásný den,přátelé ![]()
Objevila se mně ve větším množství Mandelinka bramborová.
Útočí již třetí den a je jich čím dál,tím více.
Prosím Vás,kdo máte zkušenosti s touto potvorou,poraďte !
Chemické postřiky nebrat.
Moc děkuji.
Americký brouk! Fuj! Jako v padesátých letech: Sbírat, sbírat a sbírat a pak ničit a ničit a ničit! A to prosím beze srandy a bez chemie.
@wamp: Do 20km od Chebu přijedu na brigádu, čas si najdu. Ale víc po mně nechtěj![]()
Až vyzkoušíte vše ostatní, tak kupte chemii, třeba Mospilan. Stříkal jsem právě včera a dnes je radost vidět, že jsou vzhůru nohama.
Vše pochází z přírody. Mospilan (a ten je jenom jeden, pouze v různých baleních) napodobuje ůčinky výluhu z tabáku, ale chytří lidé tyto jeho vlastnosti umocnili a zároveň oslabili negativní působení na člověka. Účinnou látkou je (E)-N1-[(6-chloro-3-pyridyl)methyl] – N2 – kyano – N1 – methylacetamidin, který u hmyzáků blokuje nikotinový receptor. A nám neubližuje.
Male policko do nejakych cca 200m2 v jednom dvou lidech rucne a bez chemie v pohode. Kdo rika, ze to nejde, ten je linej.
Nejde o to zbavit se jich uplne, ale udrzet je na uzde.
Zbytecne nesbirat, rovnou mackat mezi prstama. Jde to mnohem rychlejs a jdou zapojit obe ruce.
Ale kdo rad ji chemii...konec koncu, de gustibus...
Pánové,děkuji Vám.
Myslela jsem si,že toto je nejefektivnější způsob.
Ale kdo je má denně sbírat? ![]()
Budu muset najmout brigádníky,jinak to nevidím.
@wamp - Pan Sekora ví, co s tou potvorou
(celé i s obrázky zde sds.cz/... ). Jinak s vámi ale soucítím.
Kolik máte zasazeno? My jsme mívali vždy do 10ti arů a sbírali jsme celá rodina obden ... jak je již popsáno. Sbírat, otáčet listy, mačkat vajíčka...
Psala jste, že stříkat nechcete. Přesto napíšu doporučení na postřik Spintor, o kterém píší, že je přírodní. Nejsem zastáncem eko, bio, apod. pro neúčinnost, ale tenhle postřik funguje. Loni poprvé odzkoušeno, letos jej použiju také. agromanualshop.cz/...
Vajíčka přezimující v půdě, larvy vylézající ze země a lezoucí na brambory. @jabraka, píšete o mandelince nebo o čem? Apríla už bylo.
Můžete zkusit toto:
250 g sušené bazalkové nati zalijeme litrem 40% alkoholu a nádobu necháme stát v pokojové teplotě asi dva dny. Obsah několikrát protřepeme. Potom extrakt přefiltrujeme a přidáme do něj 10 ml. tekutého mýdla. Používáme ho zředěný deseti litry vody.
An,také děkuji.
Ten ožralý recept jsem četla.Koukám,že se z mandelinek stalo vtipné vlákno ![]()
To je dobře,srandy je tu poslední dobou velice málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.