Nejste přihlášen/a.
Krásný den,přátelé
Objevila se mně ve větším množství Mandelinka bramborová.
Útočí již třetí den a je jich čím dál,tím více.
Prosím Vás,kdo máte zkušenosti s touto potvorou,poraďte !
Chemické postřiky nebrat.
Moc děkuji.
Americký brouk! Fuj! Jako v padesátých letech: Sbírat, sbírat a sbírat a pak ničit a ničit a ničit! A to prosím beze srandy a bez chemie.
@wamp: Do 20km od Chebu přijedu na brigádu, čas si najdu. Ale víc po mně nechtěj
Až vyzkoušíte vše ostatní, tak kupte chemii, třeba Mospilan. Stříkal jsem právě včera a dnes je radost vidět, že jsou vzhůru nohama.
Vše pochází z přírody. Mospilan (a ten je jenom jeden, pouze v různých baleních) napodobuje ůčinky výluhu z tabáku, ale chytří lidé tyto jeho vlastnosti umocnili a zároveň oslabili negativní působení na člověka. Účinnou látkou je (E)-N1-[(6-chloro-3-pyridyl)methyl] – N2 – kyano – N1 – methylacetamidin, který u hmyzáků blokuje nikotinový receptor. A nám neubližuje.
Male policko do nejakych cca 200m2 v jednom dvou lidech rucne a bez chemie v pohode. Kdo rika, ze to nejde, ten je linej.
Nejde o to zbavit se jich uplne, ale udrzet je na uzde.
Zbytecne nesbirat, rovnou mackat mezi prstama. Jde to mnohem rychlejs a jdou zapojit obe ruce.
Ale kdo rad ji chemii...konec koncu, de gustibus...
Pánové,děkuji Vám.
Myslela jsem si,že toto je nejefektivnější způsob.
Ale kdo je má denně sbírat?
Budu muset najmout brigádníky,jinak to nevidím.
@wamp - Pan Sekora ví, co s tou potvorou (celé i s obrázky zde sds.cz/... ). Jinak s vámi ale soucítím.
Kolik máte zasazeno? My jsme mívali vždy do 10ti arů a sbírali jsme celá rodina obden ... jak je již popsáno. Sbírat, otáčet listy, mačkat vajíčka...
Psala jste, že stříkat nechcete. Přesto napíšu doporučení na postřik Spintor, o kterém píší, že je přírodní. Nejsem zastáncem eko, bio, apod. pro neúčinnost, ale tenhle postřik funguje. Loni poprvé odzkoušeno, letos jej použiju také. agromanualshop.cz/...
Vajíčka přezimující v půdě, larvy vylézající ze země a lezoucí na brambory. @jabraka, píšete o mandelince nebo o čem? Apríla už bylo.
Můžete zkusit toto:
250 g sušené bazalkové nati zalijeme litrem 40% alkoholu a nádobu necháme stát v pokojové teplotě asi dva dny. Obsah několikrát protřepeme. Potom extrakt přefiltrujeme a přidáme do něj 10 ml. tekutého mýdla. Používáme ho zředěný deseti litry vody.
An,také děkuji.
Ten ožralý recept jsem četla.Koukám,že se z mandelinek stalo vtipné vlákno
To je dobře,srandy je tu poslední dobou velice málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.