Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Biele mušky

Od: teri70* odpovědí: 6 změna:

na hlubovinách mám biele mušky je ich možné zničiť ,je na to postrk?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Máte tam molici a je obtížné ji zlikvidovat, Pokud provedete postřik proti molici, obvykle mušky vvzlétnou a postřik je nezasáhne a neulpí na nich. Navíc postřik může mít dlouhou ochranou lhůtu a nebudete moci včas zeleninu upotřebit. Jinak asi Mospilan. Doporučují obrat některé vrchní listy a tím zamezit částečně dalšímu rozmnožování.

hodnocení

2x

Čistá voda s pár kapkami jaru, za tři dny opakovat. Aplikace postřikovačem co největším tlakem, aby se kapalina dostala i na spodek listů. Jar je zalepí.

an*
hodnocení

2x

Většina molic před postřikem uletí a vrátí se později. Proto je lepší použít žluté lepové desky a rozmístit mezi zeleninu. Žlutá barva je láká a postupně se všechny nalepí.

hodnocení

2x

Měla jsem molice na pokojovém ibišku. Nebyl moc velký, opatrně jsem ho vynesla na dvorek a celý ponořila do sudu s vodou. Nechala ho tam, po chvíli molice plavaly po hladině, pak jsem ho vytáhla a bylo po molicích. Asi vám moje rada nepomůže, vaše rostliny neznám.:(

an*

Hluboviny = košťáloviny. Ty do sudu nenamočí. ;) Ale u pokojovek opravdu zabírá vynést je ven a osprchovat. Molice odletí a zabydlí se jinde.

an, díky, nevěděla jsem, co to je, jasně, při sprchování odletí, ale máme je tam stále. Nejhorší jsou ve skleníku, myslím, že se musí vykuřovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]