Nejste přihlášen/a.
na hlubovinách mám biele mušky je ich možné zničiť ,je na to postrk?
Máte tam molici a je obtížné ji zlikvidovat, Pokud provedete postřik proti molici, obvykle mušky vvzlétnou a postřik je nezasáhne a neulpí na nich. Navíc postřik může mít dlouhou ochranou lhůtu a nebudete moci včas zeleninu upotřebit. Jinak asi Mospilan. Doporučují obrat některé vrchní listy a tím zamezit částečně dalšímu rozmnožování.
Měla jsem molice na pokojovém ibišku. Nebyl moc velký, opatrně jsem ho vynesla na dvorek a celý ponořila do sudu s vodou. Nechala ho tam, po chvíli molice plavaly po hladině, pak jsem ho vytáhla a bylo po molicích. Asi vám moje rada nepomůže, vaše rostliny neznám.
Hluboviny = košťáloviny. Ty do sudu nenamočí. Ale u pokojovek opravdu zabírá vynést je ven a osprchovat. Molice odletí a zabydlí se jinde.
an, díky, nevěděla jsem, co to je, jasně, při sprchování odletí, ale máme je tam stále. Nejhorší jsou ve skleníku, myslím, že se musí vykuřovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.