Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte název rostliny?

Od: eset* odpovědí: 6 změna:
Dobry den.Vite prosim nekdo nazev teto pokojovky?Nevim jak o ni pecovat a zacala mi chradnout.Pecovala jsem o ni jako o sukulenty,ale asi ji to nevyhovuje.Dala jsem ji na balkon,ale listy od spicek cernaji a ostatni jsou jakoby vyschle.Zalevam ji pouze kdyz je substrat vyschli.Pres zimu na okne byla nadherna,ale ted je to takova chudinka.Nevim jak ji zachranit a prospet.
Jeste bych prosila o urceni rostliny na dalsi fotografii.
Dekuji za odpovedi.

Znáte název rostliny?
Znáte název rostliny? #2
Znáte název rostliny? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ke spodní rostlině s bílou tečkou:

Existuji dvě velmi podobné rostliny - pilea a pepřinec.

plantica.cz/...

plantica.cz/...

Protože na fotografii vidím náznak kapkovitých listů (raindrop), přikláním se k pepřinci.

hahanaj*

máš pravdu je to pepřinec

Plete se to. Já své rostlince roky říkala pepřinec a je to pilea. Hlavně že to roste a prospívá, třeba bezejmenné :).

hahanaj*
hodnocení

0x

ta dole je pilea

eset*
hodnocení

Jo jo bude to peprinec.Vzpomnela jsem si,ze jsem k nemu prisla v OBI.Na voziku tam meli ruzne druhy peprincu na doplneni do regalu.Na zemi u toho lezel ulomeny kousek tyhle rostlinky a ja si ji tenkrat vzala.Bylo mi lito,ze by mela skoncit nekde v kosi.

eset*
hodnocení

Tak je to presne Peperomia polybotrya "raindrop" - pepřinec.Pilea peperomioide je mnohem drobnejsi.Myslim tim tenci stonky a listy.
Znáte název rostliny? #4
Znáte název rostliny? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]