Nejste přihlášen/a.
Vrcholový výhonek se totálně svinul a hnědnul, musela jsem ho ulomit, takže zřejmě dále rajče neporoste a naděje na rajské je jen z dosavadních květů , že? Prohlédla jsem listečky pod lupuu. Žádný parazit tam není.
Já si myslím, že se dá zachránit tak, že jeden výhon nevylomíte, ale necháte ho jako hlavní. Ostatní vylomíte. Ale spíš se oplatí koupit novou sazenici a zasadit ji co nejhlouběji a šikmo.
No pozor, ulomila jsem ten zcela poslední výhon nahoře, jiný tam není, resp. možná sse tomu neříká výhon, ale vrcholový konec rostliny
Prevence houbových chorob u rajčat je chránit je před deštěm a mít je na sluníčku. Dbát, aby spodní listy necouraly v hlíně, nemít je blízko brambor, mít raději více dírek v kyblíku, aby se kořeny netopily při přelití, teda pokud nejsou na záhoně. Pokud jsou ve folníku, tak větrat. A přiměřeně hnojit. Já jim dávám granulované kuřince.
Sledujte, zda se problém neobjevuje i na jiném listě. Pak asi Kuprikol. Dneska jsou nové přípravky, jako Thiram. To ale poradí jiní podle toho, co z toho "vyleze".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.