Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčata skleníková, čím hnojit

Od: franta49* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu čím hnojit rajčata.Mám je na zaskleném balkóně.Jsou skleníková a pnoucí.

Děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Např. hoštická hnojiva jsou docela dobrá. Můžete použít diskont-zahradkar.cz/...

barbakan*
hodnocení

2x

Na podzim zaryji kravský hnůj a v průběhu vegetace používám Cererit. Co mám zahrádku (4 roky) ještě jsem nepoužil žádnou chemikálii a vše vyrostlo zdravé.

an*
hodnocení

1x

Skleníková rajčata mají stejné nároky na živiny jako ostatní rajčata. Vyberte proto hnojivo s vyšším obsahem fosforu a draslíku. Já používám cererit do celé zahrady k okrasným rostlinám i zelenině. Nebo můžete koupit tekuté hnojivo určené přímo pro rajčata.

arakain77*
hodnocení

0x
A já mám koňský hnůj dva roky odleženy. No já vím,že na balkon to není. Ale dávám ho všude. I do muškátu. A pak ještě kaly z vyhnívací nádrže. To je bomba. Letos jsem dal do kýblu kalů jedno rajče a to samou radostí přerostlo všechny ostatní.

liska5
hodnocení

0x

Já mám na balkonová rajčata granulované slepičince. Nejsou cítit, jednou týdně vmíchám do povrchu zeminy v kyblíku asi lžíci těch granulí a ony se postupně zálivkou rozpouštějí. Existují i slepičince i v tekutém stavu, tam je víčko na konev dle návodu.

hodnocení

0x

Na rajčata a papriky jsem si oblíbila Kristalon Zdravé rajče a paprika. Jsou tam dva sáčky, jeden je hnojivo a druhý je ochrana před plísněmi, sáčky se střídají po týdnu. Někdy dám i častěji. Ještě jsem dostala radu, když je sázíme, nejdříve dát do země hrst kopřiv a pak rostlinu a zeminu. Též mulčování kopřivami se doporučuje, ale to nedělám, nebot zahrádka pak vypadá strašně. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cererit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]