Ahoj všem, prosím Vás o radu ohledně pěstování slunečnice. Dostala jsem ji před třemi týdny, byla v pořádku, ale najednou začala od špičky listů hnědnout a usychat, žluté lístečky vadnou a poupátka také mění barvu, jako by usychala. Slyšela jsem, že je přemokřená, ale jak to, že mi celá hyne? Děkuji předem za jakékoli rady Lucka
Strýcu,jsou to moje slova.Když jsem likvidoval na zahradě odkvetlé slunečnice,mely kořenový systém zvíci 25 litrů.Co může dělat taková chudinka v květníku 2 l.Je to jednoletka,na jaře se vyseje do většího kbelíku s humozní zemí a to by ji mělo vydržet do konce života.přihnojování ani nepotřebuje.Maximálně Do zálivky slabý roztok NPK.Zálivku taky moc nepotřebuje.Zalít,když svěsí listy.
ahoj, to je těžké takto odpovědět, rostlina mohla stát v průvanu, ale u slunečnice bych tento problém nepředpokládal, spíš bych zkusil rostlinu pohnojit, nějakým ve vodě rozpustným hnojivem - Kristalonem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.