Nejste přihlášen/a.
Prosím, zná někdo odpověď? Na listech vrby se mi vyskytují tvrdé jakoby pecky, zpočátku jsou zelené a pak zčervenají. Co se z nich vyklube netuším, listy odstraňuji. Vypadá to takto, jen spodní strana listu je hladká.
Co to je? Děkuji.
Mona, to ano. O tom se nebavím. Podle listů jde o S. caprea, zřejmě ´Pendula´. Záleží jak je rostlina veliká a pod. To už zase musí tazatelka zhodnotit sama, člověk zas nemůže vypisovat všechny možné varianty. Pokud je rostlina velká a baví ji to, ať to obírá. Ale za mě, s největší pravděpodobností to keř určitě nezlikviduje, zlikvidovat ho může snad jen přepečlivá péče... :D
Ještě doplním - není potřeba za každou cenu něco pořád řešit, stříkat, obírat, likvidovat. Na zahradě nejsme sami, je to kus přírody, ze které může mít užitek i někdo jiný než my. A můžou to být i méně běžné druhy. A pokud se s tím někdo nechce smířit, tak pak je jen frustrovaný a nešťastný... :D
Jo to jo, já se samozřejmě nechci dohadovat
Jen, že pokud jsem nalezla jednotlivý napadený list (čímkoliv), utrhnu ho, protože cokoliv to je, až to vyroste, pak se to vrátí
Vlastně to dělám u většiny rostlin (ale ne že je orvu komplet
). Co má tazateka za vrbu nevím, originál foto chybí. Myslela jsem, že je ten odkaz jen ilustrační ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.