Dobré poledne drazí radci kamarádka ma doma kytku ale nevi co je to..rýmovník to není prý, protože ten má doma na vedlejším okně... ale vubec mi nenapsala jak to voní nebo nevoní..tak kdyby někdo z vás poznal mě napadl jeste druh máty
Na fotce je rozhodně rostlina rodu Plectranthus. Plectranthusů je mnoho druhů. Česky se jim dříve říkalo molice. Dnes, pokud je rostlina aromatická, se jí říká rýmovník.
Mám rostlinu, která se té na fotce velmi podobá. Aromatická je. Ale trochu mě překvapila sousedka, když se chlubila svým rýmovníkem a ukazovala také plectranthus, ale se stříbřitými, hodně chlupatými a hlavně masitými listy. Později jsem si našla, že asi má a rýmovníkem nazývá toto:
Tak to mate stejný názor jako ja...dekuji za potvrzeni.my driv mivali v truhlikach na oknech mezi muskaty plectrantus,maminka tomu rikala molice,a mela panasovane listy. A pak jsme meli to,co popisujete ze ma sousedka. A rymovnik také máme. Dekuji
Souhlasím s bimbam.Molice jsou někdy označovány názvem rýmovník všechny druhy rodu Plectranthus (molice), kterých je asi 350. Nejčastěji jde však o pojmenování australského druhu Plectranthus argentatus jehož vonné silice při rozemnutí listů pomáhají při dýchacích potížích, zřejmě má kamarádka doma ve vedlejším okně právě tento druh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.