Nejste přihlášen/a.
Má někdo zkušenost s elektronickým nebo ultrazvukovým plašičem ptáků, ponejvíce špačků a kosů?
U obchodu, kam chodím nakupovat, visí poslední týdny nad vozíky plastová vrána a na zdi je amplionek vydávající krákavé zvuky. Plaší to vrabce, kteří pod vozíky zobali drobky, na vozících posedávali a kadili do nich. Vrabci jsou (téměř) pryč. Ale zvuk je tak otravný, že mě mnohokrát napadlo, že mít to někdo na zahradě, tak se na tom asi jiný soused bude učit střílet z praku.
Elektronicky ovládané dělo na PB. Vše ostatní jsou zbytečně utracené peníze. Špačci se ani nerozhlédnou a to jsem zkoušel pouštět kde co. Fungují nahrávky dravých ptáků, AK47 a houkačka z lokomotivy Je to ale na velmi malý dosah, aparaturu +300W jsem neměl jak osadit
Fakt jen to dělo s nějakou formou inteligence. Pravidelnost, stejný směr i síla znamená, že to špačci odhalí za 1-2 dny a zobou vesele dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.