Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Libeček

Od: nikdo* odpovědí: 8 změna:

Mám dotaz na zdejší "kytičkáře". Letos jsem nestihl na trzích sazenice libečku. Je nějaká šance, že budu mít ještě letos svůj libeček? Poraďte prosím jak. Dík.

doplněno 18.05.18 15:53:

Dík za nabídky i za odpovědi. Co se týče nabídek, tak bych rád, ale jsem z Jablonce a tak to mám "trochu" z ruky. Zítra jedem na trhy, tak se ještě hned po ránu podívám. Třeba někdo bude mít.
Jinak libeček jsme loni měli poprvé, v truhlíku na okně, a nepřežil zimu. Na chodbě jsem na něj zapomněl, a tak uschnul, asi. Předevčírem jsem ho vyklepal na zahrádku, a uvidím, jestli se alespoň chytne. Ale nečekám, že by byl letos na trhání.

Co mě překvapilo na zahrádce, že celou zimu vydržel zelený tymián. Nejsem zahradník-kytičkář, čistej amatér. Jen jsem hroznej mlsoun, a domácí koření miluju.

doplněno 19.05.18 21:46:

Tak díky za odpovědi i nabídky. Dnes jsem sehnal na trzích nejen libeček ale i 2 velké rozmarýny. Huráááá. A dík všem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Šla bych čtvrtí rodinných domků nebo zahrádkářskou kolonií, dávala se s lidmi do řeči a chválila vše viditelné - květiny, chatku, pejska... :) A při řeči se ptala, jestli by někdo neodkopnul kus libečku. Měla bych v kapse čokoládku pro případ poděkování. Já jsem se takhle podělila třeba o běžný rožec i méně běžné hyacintovce. Kdybyste byl někde od ZR, podělím se i o libeček.

pohanka*
hodnocení

4x

Trošku tápu.

Libeček je trvalka.

Jestli sháníte každý rok sadbu libečku, tak je něco špatně.

Nebo jste si letos chtěl dopřát vysadit libeček a mít ho tak stále na zahradě?

Nyní mi již libeček skoro vybíhá do květu, bylo dost teplo. Ale já ho zatím vylamuji, uvidíme, co to s ním udělá.

Nejlépe, jak nyní seženete svůj libeček, tak požádat někoho ve svém okolí, ať Vám vyrýpne kus starší rostliny s velkým balem.

Nezapomeňte, že libeček nemá rád okopávání a vyhovuje mu zanedbaný kus zahrady a soužití s kopřivou.

floro*
hodnocení

4x

Ale kdepak, není pozdě. Ještě se prodává. My ho třeba v obchodě stále máme.

Jinak ale Pohanka má pravdu, libeček je celkem nenáročná trvalka, pokud nemáte zahrádku, můžete ho pěstovat ve větším a vyšším květináči na balkoně.

hodnocení

4x

Na trhu, mezi sazeničkami, stále libeček mají. ;)

hodnocení

4x

Libeček čili vopich je děsný plevel, odolný, roste rychle. Ničeho se nebojte, zelené maggi budete mít ..

iv®
hodnocení

3x

Je ještě běžně k dostání...a jinak se taky nabízím obec Lipník nad Bečvou , klidně si přijdtě kus vyrýt :)

an*
hodnocení

2x

Prodávají ho v OBI, ve většině zahradnictví a hypermarket Albert ho také má mezi bylinkami v květináčích, tam ho mají snad celoročně. Času koupit máte dost.

sasanka*
hodnocení

2x

Odkud jste? Na mojí zahradě by také bylo možné odkopnout část keře, chcete-li. Svitavy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]