Já bych se možná raději zeptala, jak dlouho jsou zasazené? Nedávala jste hnojivo už při sázení? To bývá velmi častou chybou. Při sázení si vystačí s živinami, které jsou obsaženy v substrátu. Já většinou hnojím až zhruba po třech týdnech, podle toho, jaké jsou přírůstky. M.
rex1
Koupila jsem je cca před dvěma měsíci, a od té doby je hnojila zatím jen dvakrát a až tak měsíc po přesazení..
U muškátů se často stává, že začnou žloutnout okraje listů. Nebojte se, že vám rostlina odejde, prostě ji polijte. Žloutnoucí okraje znamenají nedostatek vláhy a vody obecně. Zalévejte proto muškáty častěji a v letních měsících jim ráno, zatímco ještě na ně nepálí slunce, pokropte lístky rozprašovačem s vodou.
Pokud žloutnou a opadávají celé muškátové listy, je to znak toho, že jste rostlinu přelili.
Jestli jsou to rostliny nedávno koupené, je možné že jsou ze skleníku, nebo i z dovozu a teprve si na nové prostředí zvykají. Odumřelé listy odřezávejte, měl by si zvyknout a obrazit. Muškáty snesou hodně. Jen s hnojením opatrně, pokvete i tak.
rex1
Právě že je mám dva měsíce cca a tohle se začalo dít teprve posledních pár dní.
Děkuji za odpověďi, myslím že zalévám dostatečně podle potřeby. Listy jsem prohlédla, ale žádné brebery ani nic jsem neobjevila. Žloutnou jak spodní listy, tak i nové, mladé. Muškáty mám v truhlíku dva. Ten druhý je v pohodě..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.