Nejste přihlášen/a.
Mám problém s nerodící hruškou klapovkou. Od zakoupení a zasazení uplynulo 8 let a zatím nikdy nekvetla a tudíž neměla žádné plody. Kde může být příčina? Předem díky za rady.
Jmlc, nejste náhodou notorický řezač (ne že se urazíte, chci vám pomoct :D )? Bohužel ta hruška je strašně špatně zapěstovaná, zřejmě notoricky odstraňujete příliš dřeva, proto odstraňujete starší dřevo na kterém se tvoří květní pupeny a nekontrolovatelně vám přirůstá jen neplodné dřevo. Pupeny se netvoří na letošních výhonech, ale na starším dřevu!
Ukažte fotku.
První příčinou, kterou je potřeba vyloučit, bývá totiž přepečlivá jarní péče ve formě řezu. Ale podle fotky lze určit právě i jiné příčiny, takhle je to jen hádání z koule.
Celkovou fotku okolí, kde tromek máte, fotku stromu, detajl kmene, detajl korurny a také nějaké větve.
No nevím, je vidět, že moc nestříháte, což není na škodu. Úhor kolem kmínku je taky fajn, roub bych řekla, že je vidět nad terénem, takže utopená není.
Jen se mi zdá, že ty výhony jsou sice dlouhé, ale tenké a vytáhlé. Jak daleko ji máte od té třešně? Zdá se mi že hodně blízko. Musíte si uvědomit, že hruška je velký strom. Možná trpí nedostatkem světla a spodní vláhy.
Nevíte co je to za podnož?
Slyšela jsem, že když jsou někde v blízkém okolí tůje, tak hrušky nerodí. Nerozumím tomu, ale slyšela jsem to z více zdrojů, tak nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.