Nejste přihlášen/a.
Tohle NENÍ bobkovišeň, ale ptačí zob. Stačí se podívat na to, jak jsou na větvičce uspořádány listy. U bobkovišně rostou na větvičce na střídačku, u ptačího zobu rostou proti sobě. A s tím suivisí ukončení výhou, kdy bobkovišeň má jeden list na konci větvičky, kdežto ptačí zob má dva lístky
Ptačí zob má i celkově menší listy. Jak říkám, chce to vidět naživo, ne zkoumat fotky na internetu.
Milá an. Již jsme si zde zvykli, že vždy obhajuješ svoji chybnou odpověď. No, to je Tvůj problém . Mě by jen zajímalo, kde jsi vzala jaké měřítko, podle kterého usuzuješ na velikost listů? Já bych totiž řekla, že lístky jsou právě menší.
A představ si, že kdo ZNÁ markantní rozdíly u rostliny (tady v tomto případě ptačí zob a bobkovišeň) tak je pozná i podle fotek na internetu .
Drahá sebod, měřítko jsem vzala venku na procházce se psem. Roste nám tady obojí. Fotky jsou velmi klamné, rostliny je třeba vidět v reálu, tak je poznávám já. Rádoby znalci porovnávají co najdou na netu. Ale už jsem si zvykla, že mne nemáte ráda a vždycky budete hledat na čem mne nachytat. Už ve svém prvním příspěvku píšu, že jestli je list měkký, je to ptačí zob. V komentáři, že menší list má ptačí zob. Vy ale nečtete, chytáte se čehokoliv, aby jste ze mne udělala hlupáka. Velikost listů v cm na internetu nenajdete.
První foto je živý plot z bobkovišní, druhé foto ptačí zob, ten má listy poloviční, jak už jsem psala v komentáři. Vidíte to na fotce?
an. Mně je naprosto jedno, komu napíšu, že napsal hloupost. Když to napíše třeba mona, nebo pckop, tak je na to také upozorním. I já jsem ráda, když napíšu blbost a někdo mi to poví. Aspoň tu chybu nebudu opakovat. Jinak Ti velice moc děkuji za fotky, které jsi vložila. Teď si je laskavě zvětší ( i tu fotku od tazatele) a podívej se na listy. Na to, jak vyrůstají z větvičky. Jestli ani tak neuvidíš ten rozdíl, tak "je to marný, je to marný, je to marný". Dost dobře nechápu ty Tvoje věčné narážky na to, jak my všichni ostatní známe rostliny pouze z fotek z netu a Ty jediná jsi tady starý praktik, Ale no tááák, an
Ne tady, tady jste starý praktik Vy - jako lovec informací z netu. Já jsem ještě mladý praktik v praxi. V normálním životě.
Na virtuální kašlu.
Můj tip je bobkovišeň. Prunus laurocerasus caucasica jsou nízké keře s drobnějším listem a často se používají na živé ploty.
Tady kolem paneláků takové ploty máme. Ovšem listy jsou tužší. Pokud je to měkký list, může to být ptačí zob.
Ach jo lidi. Je to marný ... Nikdo si nepřečetl moji odpověď celou a hned do mne kopete. Já přece netvrdím, že je bobkovišeň, byl to jen tip. Špatný, no stane se. Další věta je : Pokud je to měkký list, může to být ptačí zob.
Já prostě musím rostlinu vidět na živo, případně si na ni sáhnout k tomu, abych věděla co to je. Google sice má skvělý vyhledávač podle fotek, ten já nepoužívám.
Taky bych hlasovala pro ptačí zob - zvlášť na prvním obrázku jsou vidět výhony s "hrozníčky" jako tady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.