Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to mohlo být?

Od: pohanka* odpovědí: 7 změna:

Kolegyně byla začátkem měsíce května /1. máj/ s dcerou v lese na procházce.

Dcera našla v lese podrost rostlin, na kterých byly načervenalé bobule. Maminka usoudila, že to budou borůvky. Byla teplá zima. Já si ale nemyslím, že to již byly borůvky. Ty teprve rozkvétaly, tedy ty domácí. Spíše se přikláním k nějaké třeba i jedovaté rostlině.

Neznáte někdo lesní rostlinu, která má tak brzy na jaře plody a které začínají zrát v první půlce května?

Víc bohužel nevím, ale vrtá mi to hlavou.

Příště mi ji prý kolegyně vyfotí.

Děkuji. Je to jenom pokus, kdyby náhodou někdo znal.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Pohanko, klidně to mohly být boruvky. My jsme byli před týdnem v Krkonoších a taky jsme je trhali ;). Teda ve skutečnosti to byly teprve květy boruvek, ale byly tak strašně moc sladké, výborné (mně chutnaly snad víc, jak zralé boruvky). A na sluníčku byly opravdu červené.

Pak to také mohl být lýkovec

pohanka*
hodnocení

Děkuji Ti za poznatek, když to je takhle potvrzené, zítra to vyřídím.

Dobrou noc, chytly mě kyčle.

sebod*

Potom by to mohl být lýkovec, tak snad se ho moc nenabaštili *ee*

an*
hodnocení

0x

Lýkovec to snad nebyl, jeho bobule dozrávají až začátkem července.

Mohla to být některá Lonicera, plody mají brzo, nejsou náročné, daří se jim i ve stínu a ptáci se svým trusem semínka roznášejí. Tyto obecné mají obvykle zralé plody v červnu, ale byla teplá zima.

Co to mohlo být?
pohanka*
hodnocení

Děkuji všem zatím předběžně, dnes byl velký shon a nebyl čas ani s kolegyní popovídat.

72mona3*
hodnocení

0x

Borůvky snad pozná každý, doufám. Ovšem letos je vše velmi silně obsypáno květy, že to mohlo zmást. Když kvete, vypadá takto: prirodakarlovarska.cz/...

mcmerkurion*
hodnocení

0x

... a nebyla to brusinka, ta je borůvce dost podobná ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]