Nejste přihlášen/a.
Ve skalce,hlavně v rostlinách se mi vyskytují mravenci,dělají si hlavně v malých koniferkách hnízdo.Čim a jak je vypudit nebo zlikvidovat.Jakou byť i chemickou cestou je zlikvidovat,abych si rostliny neponičil nebo tou chemií nepopálil?Má s tím někdo nějaké zkušenosti?Prosím o rady.Děkuji
Dobrý den.
Doporučuji Bioformatox, naředíte dle návodu, přidáte smáčedlo (pár kapek jaru) a mraveniště prolejete.
Skalničky si nezničíte a mraveniště spolehlivě zlikvidujete.
Že se mi zdá 7dkg na 1l moc.Je to správně ty dkg?-dle návodu? Na nádobce mám napsáno,že se nesmí stříkat přímo na rostliny .A když bych náhodou zasáhl jehličnánek či okolní rostliny,tak je nepopálím či neponíčim?Máte to vyzkoušené?Totiž vloni mi v drogerií prodali Biotol sprey na mravence a tim jsem si malý stromeček právě popálil,proto mám těď obavy,abych si rostliny neponičil.Díky za rady či Vaše zkušenosti s mravenci v rostlinách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.