Prodávají se i mrazuvzdorné palmy které jsou suchomilné a písčitou půdu miluji protože jim u nás v zimě nevadí sníh a mráz ale přemokřeni. Obsypat ji trochu hlínou aby nebyla úplně v hlušině tak myslím že by mohla dobře prosperovat.
sebod*
totak. Teď jsem někde viděla obrázky takové zahrady s palmami a fakt jsem nevěřila, že je to z Čech. Naprostá nádhera...i když asi dost neobvyklá. Ty palmy měly tři metry, lehnout si tam pod ně a zavřít oči, tak MUSÍŠ slyšet šumění moře.
Smůla je, že se na takové poležení pěkně načekáš. Máme ji v květináči minimálně 15 let a má něco přes metr. Nemám to srdce ji nechat přes zimu venku tak mi přes zimu překáží doma ale jak přejdou nejsilnejší únorové mrazy jde ven.
Juka a některé trávy mají rády písek. Koukněte se, co roste kolem v přírodě. Většinou potom k tomu najdete ekvivalent vhodný i do zahrady
Jinak i na písku se dá pěstovat skoro všechno. Jenom příprava záhonu Vám zabere více času. Nezapomeňte neustále mulčovat záhony. Co posekáte, šup s tím na záhony. I tak vylepšíte Vaše "pískoviště".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.