Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostliny do pisku

Od: monika* odpovědí: 9 změna:
Prosim o tipy na rostliny milujici pisek.orientace na jih a spise suchomilne ale neni podminkou.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Hledej skupinu sukulentů.I mezi nimi je řada pěkně kvetoucích.

JABRAKA

jofa*
hodnocení

0x

Okrasné trávy (suchomilné).

hodnocení

0x

Podívejte se na mateřídoušky a kosmatce. Spíše počítejte se suchomilnými, na písku vlhko nebude.

hodnocení

0x
Prodávají se i mrazuvzdorné palmy které jsou suchomilné a písčitou půdu miluji protože jim u nás v zimě nevadí sníh a mráz ale přemokřeni. Obsypat ji trochu hlínou aby nebyla úplně v hlušině tak myslím že by mohla dobře prosperovat.
sebod*

totak. Teď jsem někde viděla obrázky takové zahrady s palmami a fakt jsem nevěřila, že je to z Čech. Naprostá nádhera...i když asi dost neobvyklá. Ty palmy měly tři metry, lehnout si tam pod ně a zavřít oči, tak MUSÍŠ slyšet šumění moře.

Smůla je, že se na takové poležení pěkně načekáš. Máme ji v květináči minimálně 15 let a má něco přes metr. Nemám to srdce ji nechat přes zimu venku tak mi přes zimu překáží doma ale jak přejdou nejsilnejší únorové mrazy jde ven.

miso*
hodnocení

0x

Levandule.

an*
hodnocení

0x

Do písku doma, nebo v zahradě? Doma kaktusy a sukulenty, jestli do zahrady tak netřesky a rozchodníky.

sebod*
hodnocení

0x

Juka a některé trávy mají rády písek. Koukněte se, co roste kolem v přírodě. Většinou potom k tomu najdete ekvivalent vhodný i do zahrady

Jinak i na písku se dá pěstovat skoro všechno. Jenom příprava záhonu Vám zabere více času. Nezapomeňte neustále mulčovat záhony. Co posekáte, šup s tím na záhony. I tak vylepšíte Vaše "pískoviště". ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]