Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bylinné hnojení

Od: tazatelka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, ráda bych si vyrobila přírodní hnojivo z bylin - plevele. Zajímalo by mne, zda je možné smíchat dohromady několik druhů rostlin a z těch vyrobit jíchu, nebo musí být použit pouze jeden druh . Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

0x

Založ si kompost, kde můžeš dávat všechny byliny, ale ne ty, které jsou už v květu nebo už mají plody semene!

tazatelka
hodnocení

Kompost mám, ale jedná se mi o tekuté hnojení. Dělávala jsem jíchu z kopřiv a hodlám dělat nadále, ale jedná se mi o to, že na zahradě roste spousta plevele-bylin, která mohla najít uplatnění v tekutém hnojivu. Zajímá mne, jaký mix rostlin je možný. Díky

barbakan*

Všecho roslinstvo se dá vyluhovat nebo i spařit a výluh používat na hnojení. A jak jsem už upozorňoval, nesmí obsahovat semínka!

jabraka*
hodnocení

0x

je nutno si uvědomit,co je účelem hnojení.Chceme dodat rostlině,celou řadu potřebných biogenních prvků,aby se mohla zdravě vyvíjet.Každý druh má trochu jiné požadavky,ale vpodstatě jde o to,dodat dusík, pak fosfor a draslík.K tomu další prvky v menším rozsahu.Jícha z bylin dává rostlině především dusík ve formě čpavkové(NH3)ostatní prvky budou asi chybět,nebo jen podle typu rostlinné hmoty můžou obsahovat malé množství draslíku a fosforu.Půda,tímto způsobem hnojená,bude potřebovat ještě doplnit některé prvky,rozhodně jen ten kvas nebude stačit po celou dobu růstu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]