Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych si vyrobila přírodní hnojivo z bylin - plevele. Zajímalo by mne, zda je možné smíchat dohromady několik druhů rostlin a z těch vyrobit jíchu, nebo musí být použit pouze jeden druh . Děkuji
Kompost mám, ale jedná se mi o tekuté hnojení. Dělávala jsem jíchu z kopřiv a hodlám dělat nadále, ale jedná se mi o to, že na zahradě roste spousta plevele-bylin, která mohla najít uplatnění v tekutém hnojivu. Zajímá mne, jaký mix rostlin je možný. Díky
je nutno si uvědomit,co je účelem hnojení.Chceme dodat rostlině,celou řadu potřebných biogenních prvků,aby se mohla zdravě vyvíjet.Každý druh má trochu jiné požadavky,ale vpodstatě jde o to,dodat dusík, pak fosfor a draslík.K tomu další prvky v menším rozsahu.Jícha z bylin dává rostlině především dusík ve formě čpavkové(NH3)ostatní prvky budou asi chybět,nebo jen podle typu rostlinné hmoty můžou obsahovat malé množství draslíku a fosforu.Půda,tímto způsobem hnojená,bude potřebovat ještě doplnit některé prvky,rozhodně jen ten kvas nebude stačit po celou dobu růstu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.