Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomená araukárie - co se s ní dá dělat

Od: ivca67* odpovědí: 6 změna:
Tak mám asi smůlu, kocour mi zvrhl araukarii a podařlo se mu ji zlomit. Takže mám kmínek a korunu zvlášť. Takže asi na kompost co :(? Nenapadá mne jak to dát dohromady a korunka mi na řízek připadá už moc velká.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

2x
Nechej kmínek s kořeny stát v květináči, třeba ještě obrazí.

ukulele*
hodnocení

2x
ahoj, na řízek moc velká? souhlasím, neboť řízky se dělají z koncových větviček přibližně 10cm dlouhých - můžou být i menší, spodní část se buď namočí do stimulátoru, nebo se obalí práškovým stimulátorem a zapíchne do lehké půdy, nemohu zaručit 100% úspěšnost, ale zkusil bych to, a z kmínku může obrazit nový stromek, opatruj ho a po čase uvidíš...
Je velmi nepravděpodobné, že se vám odpěstování z řízku povede. Pokud se o to přece jen pokusíte, odeberte vrcholové řízky pod druhým patrem od vrcholu rostliny. Při použití vrcholku či vrcholků z postranních větví by rostlina, pokud by se už množení povedlo, rostla jen vějířovitě. Pořiďte si rostlinu novou, nedočkáte se tak dalšího zklamání...
ivca67*
hodnocení

Tak araurárie je už na kompostu. Že by to obrazilo, v to jsem moc nedoufala. Děkuji všem za rady, koupím si novou.

monetka*
hodnocení

2x
Pokud já vím, kamarádce se stalo něco podobného, nechla rostlinu v květináči a ona vyhodila boční terminál a roste dál.

hodnocení

0x
Nenapravitelně poškozeno. Tato rostlina se právě z tohoto důvodu obvykle ani neprořezává... BTW - česky se jmenuje Blahočet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]