Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co je to za kaktus? mám ho už docela dost dlouho je vysoký kolem jednoho metru. Když je dostatečně zalíván tak je olistěný po naříznutí z něho vytéká bílé mléko, které je lepkavé. A ještě, nevíte náhodou jak se množí? zkusila jsem odlomit jeden přírůstek a zasadit, ale neroste asi hnije. Předem děkuji...
Ještě k tomu množení. Důležité je po odlomení vytékající mléko okamžitě opláchnout vodou, jinak na rostlině zaschne a vytvoří ochraný film, který zabraňuje zakořenění. Je to ochrana rostliny proti chorobám. Mnohdy trvá poměrně dlouho, než pustí kořeny. Nejvhodnější je, opláchnutou rostlinu ihned ošetřit stimulátorem, nechat několik dnů zaschnout a pak ji vložit do vlhkého písku, nejlépe v pařeništi, nebo ve skleníku. Zakoření mnohem rychleji. Monetka
Aha, přehlédl jsem dotaz na množení. :D Oddělené části (řízky 8 - 10cm) je nejlépe nechat 5 i více dnů sušit a pak je zasadit do výživné porézní zeminy. Ta nesmí být moc mokrá, ale jen nepatrně vlhká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.