Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: knedlicka* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co je to za kaktus? mám ho už docela dost dlouho je vysoký kolem jednoho metru.
Když je dostatečně zalíván tak je olistěný :) po naříznutí z něho vytéká bílé mléko, které je lepkavé.
A ještě, nevíte náhodou jak se množí? zkusila jsem odlomit jeden přírůstek a zasadit, ale neroste asi hnije. *nevi*
Předem děkuji...

Co je to za rostlinu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

monetka*
hodnocení

2x
Ještě k tomu množení. Důležité je po odlomení vytékající mléko okamžitě opláchnout vodou, jinak na rostlině zaschne a vytvoří ochraný film, který zabraňuje zakořenění. Je to ochrana rostliny proti chorobám. Mnohdy trvá poměrně dlouho, než pustí kořeny. Nejvhodnější je, opláchnutou rostlinu ihned ošetřit stimulátorem, nechat několik dnů zaschnout a pak ji vložit do vlhkého písku, nejlépe v pařeništi, nebo ve skleníku. Zakoření mnohem rychleji. Monetka

knedlicka*
hodnocení

tady je ještě jeden obrázek
Co je to za rostlinu? #2
Je to pryšec - pravděpodobně Euphorbia trigona.

hodnocení

0x
Aha, přehlédl jsem dotaz na množení. :D
Oddělené části (řízky 8 - 10cm) je nejlépe nechat 5 i více dnů sušit a pak je zasadit do výživné porézní zeminy. Ta nesmí být moc mokrá, ale jen nepatrně vlhká.
knedlicka*
25.05.08 20:52
hodnocení

Děkuji *slunce*

panda*
hodnocení

0x
Já tomu říkám kaktus, ale k tomu množení, mám velmi dobrou zkušenost - uříznout a dát do sklenice s vodou, za nějaký čas pustí kořeny a pak zasadit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]