Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rebarbora kvete - co s tim?

Od: sinatra75tt odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám druhým rokem rebarboru...letos mi začala kvíst...co stím? Mám květ ustřihnout, nebo ho nechat rust?Moc děkuji za info. Pavel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Pokud není kvetení případně semena u rostliny žádané je lepší květenství vylomit. Rostliny kvetení a následná semena stojí hodně zbytečné energie.

floro*
hodnocení

4x
Kveteni je normalni vlastnost kazde rostliny.
I kdyz se kvety z pocatku vylamuji i tak je to signal, ze zacina koncit skliznove obdobi. To se s tvorbou kvetu vysujeu i obsah kys. stavelove. Reven se sklizi do sv. Jana. Ale je potreba pocitat s tim, ze letos je vse urychlene, tudiz bych prestala driv i sklizet.

hodnocení

4x

Květ vylomte, zbytečně ubírá rostlině sílu na další rok.

jabraka*
hodnocení

2x

Není důvod ji ostříhat,

JB

sebod*
hodnocení

2x

Kdysi jsem měla na zahradě několik krásných velikých rebarbor. U půlky jsem květy vylamovala, u půlky nechávala. Za rok nebylo poznat, která měla květ ulomený. Všechny byly stejně velké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]