Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové. Kdo má na zahrádce, či kdo ochutnal plody výše uvedeného a doporučí tento nenáročný keřík s brzským jarním ovocem?
Nebo Vás toto ovoce zklamalo a již byste do toho vícekrát nešli?
Uvažuji o 3 - 4 keřících, kvůli opylení. Tak abych nevyhodila peníze.
Děkuji za vaše zkušenosti. Pohanka
Teď jsem našla starší příspěvky, třeba už z roku 2012 od babyjagy, ale to nic nemění, pište. Prostuduji to vše.
Mám dva keře a uvažuji o tom, že je vyhodím. Nevýhoda je, že kvete velmi brzo, často už lednu, nebo v únoru a následně rozkvetlé květy pomrznou. Plody jsou sice opravdu zralé už od poloviny května, ale je jich málo a chutí se borůvce se zdaleka nevyrovnají.
Mám i Kanadské borůvky a Muchovník, obojí plodí dobře. S těmi jsem spokojená.
Hm, právěže v Subtropickém zahradnictví Kruh nabízejí vyšlechtěné odrůdy z Polska, takže celkem jsem rozhodnutá. Chci z toho udělat stěnu, ale píší, že v létě zatahují a opadávají, takže asi nakombinovat právě s tím muchovníkem. Mám jeden starý a spokojenost a letos jsem koupila další, uvidím jaké plody u nového budou, je to jiný druh, kvetl i má nasazeno.
Názory, jak jsem koukala po internetu, jsou různé, ale půjdu do toho. Místo mám a zahrada je moje potěšení, kde má být stále něco dobrého k sezobnutí.
Hezký den.
Plody se chutí nevyrovnají borůvkám, ale jsou chutné. Na opylení si kupte odrůdy Amur a Altaj, ten je chutnější. Nikdy mi květy nezmrzly. Při výsadbě použijte kompostovou zeminu. Další rok jsem hnojila Cereritem, nebo hnojivem na bobuloviny. V době narůstání plodů jsem zalévala, když je sucho, tak více, jinak budou plody dost drobné.
Muchovník mi syrový nechutná, přidávám ho do marmelád z drobného ovoce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.