Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název rostliny

Od: karlusa odpovědí: 11 změna:
Nevíte náhodou někdo co by to mohlo být za rostlinu?Vypadá jako sloní ucho ale to je cibulovitá rostlina ale při přesazování jsem zjistila že má pouze kořínky.Mám ji asi 3 tydny a vubec neroste.
Název rostliny

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

2x
Vypadá to jako Amarylis, nebo Klívie.
karlusa
hodnocení

podle mě to amarylis určitě nebude a klívie?má to zakulacene masité listy a na koncích jsou chloupky.Myslela jsem že se to trochu víc rozroste ale kde nic tu nic:(
al bunda*
Vydrž, pánové poradci se ještě určitě ozvou další.
Hezký den.
Klívie by to být mohla. Amarylis má více špičaté konce listů.
al bunda*
navíc Amarylis roste z cibule, ale Klívie patří mezi amarylky rovněž. Mě by zajímalo, jak vypadají kořeny... Jsou li hrubé, tlusté, hnědé, nebo spíše jemné, bílé, vlásečnicové?
karlusa
hodnocení

jsou bílé a dlouhé...moc rozvětvené mi nepřišly..nejsem zrovna odborník, snad to postačí.klívii máme doma nedávno nám kvetla..nepříjde mi jako klívie.
Hodně by pomohlo vidět rostlinu v květu. Pak by se dala jednodušeji určit. Pár informací se dá získat i zde:
week.cz/...
karlusa
hodnocení

to by ta kytka musela aspon začít rust.jak říkam mám ji doma zhruba měsíc a jeste se ani nehla.

hodnocení

0x
Jedná se o rostlinku odpěstovanou pravděpodobně z litového řezu - Haemanthus albiflos al. Krvokvět, al. Sloní ucho. Tento typ Haemantusů to opravdu umí.
karlusa
hodnocení

pokracuji k teto diskuzi.Sloní ucho stále neroste.tak jsem se rozhodla ze se kouknu jak vypadají jeho koreny.chtela bych ho donutit aby pustil uplně nové kořínky.Přijde mi ze vubec neprijima vodu.jeho substrat je dost dlouho vzdy mokry a pod povrchem stále vlhky.Někde jsem tady cetla ze se da rostlina nějak zavesit nad vodu.že vyrostou nové vyhonky.mooc to nechápu.Prosím o podrobnosti.
al bunda*

Cibule se dává na podložku na misce - např. dvě rovnoběžné špejle, nebo dřívka od nanuku nebo něco podobného a do misky se naleje voda tak, aby cibule ležela těsně nad její hladinou. Toto stimuluje růst kořenů.

Sloní ucho - pěstování: podmínkou úspěchu je udržování určitého intervalu, kdy mezi cykly vlhkosti má substrát proschnout . Podobné nároky mají i pelargonie. Během léta rostlinu mírně přihnojujeme hnojivem na květiny. Pokud se kořenový bal nevejde do květináče, přesadíme ji do většího, naplněného substrátem s pH okolo 6. Množení je jednoduché. Protože sloní ucho vytváří mnoho podnoží, používáme je k výsadbě do menších květináčů. Pokud odnože rostlině ponecháme, vyroste keř, který je na horním snímku. Závěrem lze říci, že se jedná a zcela nenáročnou a dobře rostoucí pokojovou květinu vhodnou i pro začínající pěstitele.

Sloní ucho je velmi nenáročná, zdravě rostoucí pokojová rostlina, potřebuje slunné až polostinné stanoviště, při horším osvětlení nemá rostlina kompaktní vzrůst a kvete málo nebo vůbec. Dobře snáší pokojovou teplotu. V zimě je dobré poskytnout rostlině nižší teplotu, ale není to nezbytně nutné.

další ZDE

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]