Nejste přihlášen/a.
Poraďte, prosím: nevíte někdo kdo se zabývá vyrovnáním ohnutých nožů na sekačku. Nejlépe ve zlínském kraji ať ho nemusím vozit bůhví kam? Za odpověď předem děkuji.
Při troše šikovnosti, stačí kladivo a svěrák. No a pak proměřovat, aby byl vyvážen na obě strany stejně. Už jsem to dělal mockrát. Chce to si s tím pohrát, ale jde to.
Píšeš "mockrát"? To musíš být nemehlo, když ohneš nůž několikrát a vyklepeš jej ve svěráku. Chtěl bych tu sekačku vidět v akci!
ferax má pravdu, radí dobře; mám podobné zkušenosti s rovnáním (nože sice ohýbají druzí, jednou i já...); svěrák, kladivo... a někdy stačí jen zploštělá trubka (nebo potřebného průměru, aby se do ní nůž vešel) a svěrák...ke statickému vyvážení stačí krátká kulatina s průměrem díry v noži a na druhé straně ložisko...dá se zjistit, kde je nůž nejtěžší a následně ubrat broušením...a hodně záleží na průměru hřídele sekačky, nesmí to být "drátek" s kvalitou hřebíku...už jsem viděl sekačku, kde po nárazu zůstal nůž rovný, hřídel nikoli...a oprava v servisu M...d cca 3500,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.