Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracena - svěšené a opadávající listy

Od: johny* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,prosím o radu při pěstování Draceny.Mám doma jednu cca 10let a v posledních letech se listy klesly dolů a vypadá,jak by byla bez vláhy.Zalévám ji občas (1x za dva týdny) a sem tam přihnojuji.Před měsícem jsem získal druhou (mladší) a u původního majitele vypadala perfektně.Jenže po asi měsíci také listy začaly padat dolů,tak nevím...Zkusil jsem se podívat na kořeny a u té "mladší" jsem našel příčinu: úplně zamokřený kořen...prostě jsem ji asi přelil...Takže jí mám venku,nechám vyschnout a zasadím znovu.Jenže to samé jsem udělal z tou první a tam byla hlína suchá až dolů.Napadá mě,jestli není chybou,že ji mám v květináči bez dranáže...Jako dranáž jsem na dno květináče nasypal kameny.Může to být příčina toho vadnutí? Nebo kde dělám chybu?
Mockrát děkuji za každou radu!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x
dobrý den, neuvádíte jaký druh draceny máte, velice by nám pomohla fotografie. květináč bez drenáže není problém, spíš bych to tipoval na průvan, nemáte náhodou karmu, nebo plynové topení?
johny*
hodnocení

Název nevím,ale v průvanu není...Zítra vyfotím a snínky dodám.Zatím děkuji!

hodnocení

0x
Celkem jasné. Jedna byla přemokřená, druhá naopak přeschlá. Bal by neměl stát ve vodě, ale neměl by také nikdy úplně vyschnout. Nádoba je lepší hliněná, ne moc velká, s rašelinou smíchnou se zeminou, dobrý odtok vody. To řeší ty kaménky dole spolehlivě.
johny*
Dobrá,díky za odpověď...K fotkám jsem se nedostal,ale taky mám stejný názor.Obě draceny jsem už zasadil do nové hlíny,tak uvidím...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]