Prosím o radu: Koupila jsem si Mučenku Passiflora caeruela a květinářka mi tvrdila, že je jedlá. Ale nějak se mi to nezdá, na netu jsem našla mnoho rozporuplných informací. Ví to někdo na 100% jestli ano či ne? Díky moc
Mučenku je lepší si koupit už kvetoucí nebo si od někoho odebrat vrcholový řízek, který je schopen zakořenit během měsíce. Bohatá zálivka a hnojení zaručuje bohaté kvetení po celou sezonu.
Rostlina jedlá není, ale její plody ano. Těch se však ve zdejších podmínkách nedočkáš. V obchodě lze tyto plody zakoupit pod názvem MARACUJA. K dostání je i kompot či marmeláda... vím to stoprocentně.
haninka*
Dík, samozřejmě jsem myslela plody a ne listí A proč bych se neměla dočkat? Mám je na zaskleném balkoně na jih, pravidelně rosím. Akorát jsem zvědavá jak to udělám s tím opylováním, ale snad se povede...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.