Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabrousit aku nůžky na trávu?

Od: pravdova odpovědí: 3 změna:

Aku nůžky jsou dobré,ale už to vlastně jen žvýká a neseká.Potřebuji je nabrousit.Dá se to doma?Nebo musím do Mauntfieldu do údržby,kde jsem to koupila?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No jestli to jsou takové ty ,,prsty´´ které kmitají, tak bych to doma asi netejral, to je spíše záležitost pro magnetku, jinak to asi bude žmuchlat i nadále. Ovšem tu mají v kdejaké nástrojárně, takže netřeba Mountfield, ale jakéhokoliv brusiče.

arakain77*
hodnocení

0x

Myslím,že by se daly nabrousit i doma.Ono v Mountfieldu je všechno jakési divné.Mám od nich zahradní traktorek,kde dva nože stojí přes tisíc kč.Já ty samé koupil jinde za polovinu.Např.za klínový řemen po mě chtěli 1800 a já koupil zase ten samý za 130 kč.

A k věci.Nůžky se určitě doma nabrousit dají.Šikovný kutil,teda vlastně my všichni tady na Poraďte to dokážem.

hoststary*
hodnocení

0x

Někdy stačí třecí plochy nůžek důkladně očistit od nalepené trávy. Samozřejmě musí být buď nožová část vyndaná z nůžek, nebo alespoň zajištěno, aby se nůžky nááhodou při čištění nespustily a nefikly do prstu. Někdy stačí nalepenou vrstvu odstranit plochým ostřím nože, jindy se to musí nechat odmočit a rozputit, vodou nebo ředidlem, prostě něčím, co to rozpustí a plošky vyčistí. Pak se opět namažou. Ale lepší je nechat si to udělat od někoho, kdo tu umí.

Nejlepší by bylo je nechat nabrousit u zkušeného a vyzkoušeného a osvědčenho brusiče, aby je ještě víc nezpyzdil a neztupil. Dřív si tesaři sami brousili sekyrky i pily speciálním nářadím a pilníčky a brousky, normálně na koleně doma. U hodně tvrdých ocelí to ale pilníčkem nejde, na to jsou brousky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]