Nejste přihlášen/a.
Aku nůžky jsou dobré,ale už to vlastně jen žvýká a neseká.Potřebuji je nabrousit.Dá se to doma?Nebo musím do Mauntfieldu do údržby,kde jsem to koupila?
Myslím,že by se daly nabrousit i doma.Ono v Mountfieldu je všechno jakési divné.Mám od nich zahradní traktorek,kde dva nože stojí přes tisíc kč.Já ty samé koupil jinde za polovinu.Např.za klínový řemen po mě chtěli 1800 a já koupil zase ten samý za 130 kč.
A k věci.Nůžky se určitě doma nabrousit dají.Šikovný kutil,teda vlastně my všichni tady na Poraďte to dokážem.
Někdy stačí třecí plochy nůžek důkladně očistit od nalepené trávy. Samozřejmě musí být buď nožová část vyndaná z nůžek, nebo alespoň zajištěno, aby se nůžky nááhodou při čištění nespustily a nefikly do prstu. Někdy stačí nalepenou vrstvu odstranit plochým ostřím nože, jindy se to musí nechat odmočit a rozputit, vodou nebo ředidlem, prostě něčím, co to rozpustí a plošky vyčistí. Pak se opět namažou. Ale lepší je nechat si to udělat od někoho, kdo tu umí.
Nejlepší by bylo je nechat nabrousit u zkušeného a vyzkoušeného a osvědčenho brusiče, aby je ještě víc nezpyzdil a neztupil. Dřív si tesaři sami brousili sekyrky i pily speciálním nářadím a pilníčky a brousky, normálně na koleně doma. U hodně tvrdých ocelí to ale pilníčkem nejde, na to jsou brousky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.