Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lilie neroste

Od: vikacka* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

vloni jsem dostala krásně kvetoucí lilii. Po odkvětu jsem ji ostříhala a od té doby nic. Ani neroste, natož aby kvetla. Ze země pořád trčí jen ty cca 2cm pahýly ostříhaných stonků ještě z loňska...žádný náznak zazelenání. :( Poradíte čím ji probudit k životu? S liliemi nemám žádné zkušenosti. Snad je ještě šance na záchranu, byla opravdu nádherná.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak ji dejte zpět do nového substrátu, vrchol cibule tak 8-10 cm pod povrch půdy a nezapomeňte na dno květináče dát drenáž z kamínků. Ať vám dělá radost.

hodnocení

2x

Máte je na zahradě v záhonu nebo v květináči. Nejjednoduší se podívat, co se s nimi stalo.

doplněno 28.04.18 12:47:

Vyklopit, podívat. Jestli jste ji měla přes zimu doma, tak je s největší pravděpodobností po ní.

vikacka*
hodnocení

Mám ji v květináči.

floro*
hodnocení

0x

Akde ji máte?

Je to cibulovina stejně jako tulipán či narcis. Neuchováte ji doma v květináči, potřebuje venkovní prostředí, projít nízkými teplotami atd. Pravděpodobně je vyschlá. Nebo naopak zhnilá.

vikacka*
hodnocení

Aha,tak to možná bude tím. Měla jsem ji přes zimu doma, aby byla v teple. Ted uz jsem ji vyhodila ven. Kouknu na cibulky, v jakém jsou stavu a dám vědět. :)

an*
hodnocení

0x

Jestli je seschlá, zkuste ji na pár hodin ponořit do vody, někdy se tak podaří vzpamatovat je.

vikacka*
hodnocení

Tak není seschlá..Jen si dávala načas. Vyklopila jsem si z květináče a tam plno rašících pupínků a kořenů. Tak asi prostě jen spala..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]