Ahojte. Na chalupě máme třešňový strom a nechtějí nám na něm moc růst třešně. Minulé léto skoro žadné nevyrostly. Mě to může být jedno, protože jsem alergická, ale ostatní to štve. Pls poraďte.
Pokud hezky kvete pak bych hledal problém v opýlení. Pokud v okolí není pro něj vhodná jiná třešeň bude prostě úroda na prd. Kvůli tomu jsem koupil třešeň samosprašnou, která opylovače v okolí nepotřebuje.
U třešně je několik předpokladů,aby byla úroda plodů.Jednak musí kvést.Pak se musí květy opýlit.To zajistí hmyz,včely.pak většina odrůd potřebuje cizí pyl.Poblíž by měla kvést jiná třešeň.Následně musí pomoci počasí,nesmí do květu zkolabovat teplota vzduchu,nesmí květy zmrznout.Dokonce někdy mráz zničí i maličké plody.Takže doufejme,že letos všechny podmínky budou splněny a vše se zdaří.
No, "třešňový strom". To je docela široký pojem . Je vůbec roubovaný? Není příliš mladý, nebo příliš starý? Plodil již někdy? Je to odrůda vhodná do Vašich podmínek? Má dobré stanoviště?
Třešeń má ráda vápenaté půdy, v kyselé lesní se jí příliš nedaří. A pak je to, jak píší jiní: stanoviště, výkyvy počasí, opylovač, včely, odrůda, věk stromku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.