Dobry vecer.V loni jsem si koupila Dracenu Massangeanu dva kminky v kvetinaci-vysoky a nizky.Bohuzel jsem ji prelila a tak u mensiho prisla o vyhony.Kminky jsou tvrde a koreny jsou vporadku az na par u toho mensiho co uhnily.Ty jsem odstranila a cely korenovy bal s casti kminku zasypala stimulatorem pro rust korenu(bile fleky na fotce kminku stimulator) a presadila do noveho substratu.U vetsiho kminku jsem mela pocit,ze spodni dva vyhony v ruzici uhnivaji,protoze jsem citila zapach.Nenapadlo me nic lepsiho nez do toho stredu dloubat spejli se snahou odstranit male listky co meli zluty okraj.Ted jsem zjistila,ze tento druh draceny takto prirozene zapacha.Takze zadna hniloba.Jenze po mem zasahu mi stred uschnul.Nevite nekdo prosim Vas jestli zacnou rust nove listky? A co by jste mi poradili u mensiho kminku,aby se zase zazelenal? Nikde na nem nic noveho nerasi.Dekuji.
Tenhle kmínek nařezat, tak už by zbyly krátké špalíky. Jestli jsou kořeny v pořádku, tak obrazí. Hlavně nepřelít, není odpařování přes listy a snadno by to mohlo zahnívat. Co jste dala za stimulátor?
Dekuji za Vasi odpoved.Cetla jsem na internetu,ze z kusu narezaneho kminku na 7-10cm,ktery se na sirku cely zahrabe do zeme dracena namnozit.Uz jsem se do toho chtela pustit a horni cast kminku seriznout a zbyvajici cast nechat tak jak je.Vase rada je,ale lepsi reseni.Dejuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.