Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Množení draceny

Od: lucie* odpovědí: 3 změna:

Množili jste někdo tenhle "lucky bamboo"? jak docílit ,aby začly růst na stonku ty odnože?...pořád to je jen tyčka v květináči*smich*nevím jak docílit těch listů.

doplněno 26.04.18 15:56:

Jeden kus lucky bamboo(takového jako na fotu) byl na domovní chodbě ve váze(co pamatuji já)tak 2roky a pořád stejný.Potom jsem jej vzala a celým tím balem kořenů přesadila do hlíny...a zase nic.Několik měsíců v květináči a bez úspěchu,takže jsem jej rozpůlila na dva kusy,at není tak dlouhý tzn.jedna čás s kořeny a druhá horní část s tím výhonkem.Ted jsou ve vodě a v pohodě,stále se nic neděje*nevi*

Mám doma ještě jeden"love bamboo" tj.několik krátkých vedle sebe a ten se mi nádherně po přesazení rozrostl,vždycky hned zareagoval,ovšem nové výhony rostou vždy z hlíny,né z kmenu!...tak nevím,proto se ptám co s tím.Už stagnuje dost dlouho.

Množení draceny

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

2x

A jak dlouho máte tu tyčku v květináči? Napřed si musí vytvořit kořeny a teprve potom začne růst nahoře. Často tvoří víc výhonů, než jen jeden. V zemině se jim daří mnohem lépe, než v té hydroponii, co je na obrázku. Mějte ji ráda a hezky na ni mluvte, ona vyrazí. :)

hodnocení

0x

Tyčce dejte alespoň měsíc na to, aby se mohla projevit. Případná změna barvy tyčky do žluta nebo hněda je špatně.

hodnocení

0x

Mně spadla ze stolku zlomila se, taky jsem uřízla korunu s koskem stonku, byla několik týdnů ve vodě a nepustila kořeny, a neobrostl ani zbytek stonku, tak jsem ji vyhodila a koupila si novou-.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]