Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rroubovaná třešeň nedozrává

Od: dalle® odpovědí: 5 změna:

nechal jsem si přeroubovat ozdobnou třešeň (višeň) která měla tmavě růžový květ a žádný plod na běžnou třešeň. Ta však už tři roky odkvetla, plno zelených plodů ale nic nedozrálo. Tak nevím jestli špatná odnož, nebo postřik nějaký?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Možná by pomohla fotka opadaných plodů, zda bude vidět nějaké vnější poškození nebo seschnutí apd. Tak pokud se letos zase nepovede nezapomeňte vyfotit.

hodnocení

0x
Já bych si tipnul na to, že v okolí není v době květu vhodný opylovač.

an*
hodnocení

0x

Špatnou podnoží to nebude a neopylené květy by také nevytvořily plody. Mohla by to způsobovat kadeřavka švestková, napadá i třešně. skudci.com/...

Vhodný postřik najdete pod článkem.

doplněno 23.04.18 16:13:

Nemůže mít málo vody? To se stává, když je kolem stromu jen malý prostor volné půdy a dál už je jen dlažba, nebo chodník. Takto živoří hodně městských stromků. Korunka stromu slouží jako deštník, pod strom neprší a pod dlažbu také ne.

hodnocení

děkuji za radu, ale strom je osamocen prakticky v centru města.. Navíc jsou tam asi 3 druhy postřiku, tak který?

arakain77*
hodnocení

0x

Měl jsem podobně roubovanou třešeň.Na Ptáčnici jsem narouboval Srdcovku.název neznám.Rouby se všechny ujaly a když začala kvést,po odkvětu plůdky zežloutly a opadaly.Trvalo šest let,než poprvé loni dozrály krásné třešně.Letos má průměr kmenu okolo 15.cm a korunu asi tři metry.Třešínek bude nejmíň kýbl.Pokud mi nezmrzne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]