Nejste přihlášen/a.
nechal jsem si přeroubovat ozdobnou třešeň (višeň) která měla tmavě růžový květ a žádný plod na běžnou třešeň. Ta však už tři roky odkvetla, plno zelených plodů ale nic nedozrálo. Tak nevím jestli špatná odnož, nebo postřik nějaký?
Špatnou podnoží to nebude a neopylené květy by také nevytvořily plody. Mohla by to způsobovat kadeřavka švestková, napadá i třešně. skudci.com/...
Vhodný postřik najdete pod článkem.
Nemůže mít málo vody? To se stává, když je kolem stromu jen malý prostor volné půdy a dál už je jen dlažba, nebo chodník. Takto živoří hodně městských stromků. Korunka stromu slouží jako deštník, pod strom neprší a pod dlažbu také ne.
Měl jsem podobně roubovanou třešeň.Na Ptáčnici jsem narouboval Srdcovku.název neznám.Rouby se všechny ujaly a když začala kvést,po odkvětu plůdky zežloutly a opadaly.Trvalo šest let,než poprvé loni dozrály krásné třešně.Letos má průměr kmenu okolo 15.cm a korunu asi tři metry.Třešínek bude nejmíň kýbl.Pokud mi nezmrzne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.