Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dar-pokojová rostilna

Od: ivet odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,co je to za rostlinu,moc se v tom nevyznám.dostali sme jí darem do obýváku a v jaké cenové relaci se může rostlina pohybovat.Děkuji.

Dar-pokojová rostilna

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

10x

Je to Ficus elastica. Takto vzrostlá rostlina se prodává v květinářství za 800,- až 1200,- Kč. Na inzerát tak za 500,- Kč.

hodnocení

7x

Základní cenové určení už znáte. Pokud vás snad zajímá cena kvůli tomu, abyste věděla, jak moc máte být dárci vděčná, tak si myslím, že možná ne až tak moc. Před lety jsem pracovala v organizaci, která spravovala velké světlé prostory. Jako dekorace sloužilo velké množství pokojových rostlin. Čím většího vzrůstu, tím lépe. Proto se na nás obracelo mnoho lidí, abychom si od nich převzali podobné i větší fikusy, palmy a jiné rostliny, které začaly v bytech překážet. Nejenže nechtěli peníze, mnozí ještě volili vlastní odvoz, jen aby už to bylo z bytu pryč.

Netvrdím, že je to s vaším fikusem podobné. Poděkujte za pěknou rostlinu, věnujte fikusu stejně dobrou péči, jakou měl doposud, ale zbytečně nepřepočítávejte dar na peníze.

ivet
hodnocení

Děkuji,já sem se zeptala z toho důvodů,že nám ho darovala naše starší sousedka,že neví co s ním,kam ho dát,pač ŕíkala,že jinak ho vyhodí, a já miluju veškerou faunu i floru,takže sme to přijali a paní netušila,kolik za to dávala,tak sem to chtěla zjistit nějak sama a nějak se s ní vykompenzovat,jelikož je na všechno sama a peněz moc nemá.

Tak jsem správně tušila, že fikus někomu v bytě překážel. Jestli jí chcete poděkovat penězi, dala bych maximálně těch už zde zmíněných 500 Kč. A navíc a průběžně přidávejte laskavost a zájem. To tu paní určitě potěší nejvíce.

ivet
hodnocení

Určitě,děkuji moc za dobrou radu.:)

sebod*
hodnocení

5x

Je to krásný, letitý fikus. Jestli byl kupovaný, tak cena by mohla být kolem 3.000,- Kč.

hodnocení

3x

Až pro fikus budete něco chtít udělat, v kbelíku s vodou vymáchejte a vykruťte mikrofázovou útěrku, zvanou švédská a listu otřete. Budou lesklé a krásné. Rostlinu neutopte!

jay*
hodnocení

2x

Ja bych se na priklad odvdecila tim co budu zase mit ja, treba pokazde kdyz neco upecu, tak bych pani prinesla kousek. Kdybych delala nejaky dzem ... nebo neco dobreho uvarila (do castrulku jenom podle toho jak je pani stara a jestli pro sebe vari), mam-li zahradku, tak obcas neco do vazy ... Nemyslim, ze penize jsou vhodne, ale dobre slovo a to ze si na ni vzpomenete by mohlo potesit mnohem vic.

liska5
hodnocení

0x

Já už bych uvažovala o přesazení. Se zeminou se poraďte v květinářství. A dejte mu raději klasický květináč z pálené hlíny o 4 cm většího průměru + obal.

hodnocení

0x

Je to přesně jak píší ostatní rádci. Kdybyste si šla takto velký fíkus kupovat do zahradnictví, tak za něj zaplatíte majlant. Ale spousta lidí se ho naopak ráda zbaví, protože začne vyhánět obyvatele z místnosti. ;) Sama mám letitý, veliký fíkus a neustále mu řežu nové výhony, protože roste jako divý. A pokaždé když musím uříznout, je mi ho líto, ale jinak bych tady byla jako v pralese. A to už jsem mu raději neměnila zeminu víc jak pět let a stejně roste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]