Nejste přihlášen/a.
Červci mě napadli fikus benjamin. Jak mu pomoci? Jaký postřik?
Ano,Carero,jeste je take granulat,ktery se zahrabe do povrchu substratu a pusobi pri zalivce.Ani mi nerikejte,ze jim i chutna benjaminek ,ja ted zrovna s cervci bojuji na kaktusu a Fikus mam take ,dva velke.Pouzivala jsem jeste kdysi Rock Efekt postrik na prirodni bazy,ale pak se cervci zas objevily,muselo by se zalevat preventivne timto postrikem.takze se myslim ze to Carero,je idealni.
Z postřiků můžete použít CAREO postřik, Mospilan nebo Savel.
Pokuste se z benjamína je nejprve ručně odstranit. Můžete si i udělat postřik sama. V troše horké vody rozpustíte 1 lžíci mýdla, dolijete do 1 litru studenou vodou a přidáte lžíci lihu, nebo slivovice. Tímto mýdlovým roztokem uděláte nejméně 5 postřiků (hodně smáčet) co 2 dny. Boj s červi je boj na dlouhou dobu.
Tyčinky Careo opravdu fungují, mám benjamin asi 1,5 m vysoký. Každý mi radil otírat jednotlivé lístky, ale to jde u malých rostlin. Careo jsem použila poprvé před víc jak rokem a zlikvidovalo to nejen červce, ale i puklice a stromeček úplně ožil a narostlo mu velké množství nových lístků. Protože je nádoba veliká, tak na to padlo 8 tyčinek. Zhruba za půl roku jsem tyčinky použila znovu a žádný škůdce není a líbí se to i kapradině, která roste ve stejné nádobě pod fíkusem.
Jednoduchá otázka a složitější odpověď.
Ochrana - Mimořádně náročná ochrana často selhává. Při prvním výskytu je nutné aplikovat různé insekticidy, nejlépe v kombinaci s olejovými přípravky. Ošetřeny musí být všechny rostliny v jedné kolekci. U červců se vyvinula odolnost k celé řadě pesticidů. Proto je vhodnější silně napadené části, nebo i celé rostliny ničit. A u zdánlivě vyléčených rostlin se během několika týdnů až měsíců může invaze opakovat. Ošetření je nutné opakovat, i když se červci již neobjevují. Květináče, police a další předměty v okolí je třeba omýt desinfekčními prostředky na bázi chloru, v nouzi silnějšími roztoky saponátů. Tyto přípravky se v žádném případě nesmějí dostat do kontaktu s rostlinami.
Více informací najdete na http://www.kvetinyproradost.cz/pokojove-rostliny/skudci-rostlin
Držím palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.