Nejste přihlášen/a.
Pěkně zdravím! Mám starý obrovský zamiokulkas. Leze z květináče, některé listy nerostou vzhůru, ale vodorovně. Asi s ním neprojdu bez úhony dveřmi. Do většího květináče ho nechci přesazovat, to už bych s rostlinou nemohla vůbec manipulovat. Při minulém přesazování před lety jsem sí nevšimla, jestli roste z jedné hlízy nebo z více hlíz. Co bych tak asi měla dělat? Loni jsem si na podobnou otázku odpověděla - nedělat nic. Možná budu v nicnedělání zase pokračovat . Přesto se ptám, jestli někdo nemá se zmlazováním či dělením hlízy zkušenost.
Vyndat z květináče, vzít dlouhý nůž a naporcovat na menší části. Není určeno pro slabší povahy, ale je to funkční.
Já bych jenom oddělila hlízy od sebe, také jsem to tak vloni dělala. U řezu hrozí při mírném přelití hniloba.
A nechcete ten zamiokulkas prodat přes net? Někdo shání takové veliké rostliny, my jsme takto prodali už 3 palmy. Pak byste si mohla koupit malý a zase ho "vykrmit". Jednou jsem viděla na návštěvě zamiokulkas přes celou chodbu, to byla nádhera! Já jsem už 3 zahubila kvůli přelití a teď mám malého a zatím roste. Zkuste ho prodat a nezapomeňte zdůraznit, že nepotřebuje až tolik světla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.