Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracena zachazi?

Od: misacz odpovědí: 2 změna:
Dobry den,prosim poradte, jak zachranit dracenu. Neni na primem slunicku. Je na skrini s pravidelnou tydenni zalivkou.Dekuji za pomoc.
Dracena zachazi?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

0x

Je suchá. Zaschlé špičky listů a svěšené listy na to ukazují. Zálivka jednou týdně na jaře a v létě nestačí. Je třeba zalévat vždy, když vidíte, že je zemina vyschlá, ale nenechávat stát vodu dole v tom keramickém obalu. Rady na internetu jak často zalévat jsou často nesmyslné, protože četnost zálivky je třeba řídit okolní teplotou. Ne počítat dny v týdnu.

doplněno 18.04.18 12:07:

Na fotce vidím kousek varné konvice, nemáte ji v kuchyni? V kuchyních se rostlinám nedaří, vadí jim mastné páry které vznikají při vaření.

doplněno 18.04.18 12:54:

Na tak malou rostlinu je květináč velký dost. A zalévat jen vrchem, podmáčení spodem nesnáší.

hodnocení

0x
Příliš malý květináč? Já bych jí vysunul z květináče a pak se uvidí, jestli nejsou kořeny přemokření, nebo naopak suché. Listy mám taky mírně zhroucení, ale roste a mám o dost větší květináč. Kořeny potřebuji prostor-vzdušnost.
Zalévat takto:jen zespodu do misky a plnou misku. Podle mě zalévat seshora ne i optimální, přebytek vody se skrz horní vrstvu nasaklou vodou odpařuje hůře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]