Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím jak poznám planý výhonek u pnoucí růže? Koupila jsem červenou ,,Amádeus,, a teď má na jednom výhonku pět lístků a na druhém 7 lístků. Je ten se 7 lístky planý výhonek a mám ho vystřihnout?
3x
Planý výhon (šípek) vyrůstá pod místem očkování. Dejte fotku.
doplněno 17.04.18 17:33:
Že má růže pět lístků je pravda. Ale platí převážně pět. 100% pravidlo to není. Obešel jsem své růže a na jedné jsou jak pěti, tak sedmi četné. Šípek to ale není.
doplněno 18.04.18 10:00:
2 fotky ze dvou růží, z toho jedna pnoucí. Mám raději praxi než wikipedii.
Zajímalo by mne jak kvete ten výhon se sedmi lístky. Není bohužel vidět odkud vyráží. Výhon s pěti lístky bude jistě plnokvětá růže. Sedm listů a jednoduchý květ mají plané výhony z podnože.
1x
Ano, planá růže (šípek) má na řapíku 7 lístků složených. Růže jich má 5. Velmi pravděpodobně ten výhon se sedmi lísky bude planý. Jestli vyráží dole pod očkem nebo roubem, ustřihněte ho.
doplněno 17.04.18 18:19:
Pckop, dejte prosím foto, až pokvete. Viděla jsem už opravdu mnoho šlechtěných plnokvětých růží, ale 7 listů na řapíku neměla žádná. To patří k jednoduchým květům.
doplněno 11.05.18 10:48:
Květ sedmilisté růže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.