Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím jak poznám planý výhonek u pnoucí růže? Koupila jsem červenou ,,Amádeus,, a teď má na jednom výhonku pět lístků a na druhém 7 lístků. Je ten se 7 lístky planý výhonek a mám ho vystřihnout?
Planý výhon (šípek) vyrůstá pod místem očkování. Dejte fotku.
Že má růže pět lístků je pravda. Ale platí převážně pět. 100% pravidlo to není. Obešel jsem své růže a na jedné jsou jak pěti, tak sedmi četné. Šípek to ale není.
2 fotky ze dvou růží, z toho jedna pnoucí. Mám raději praxi než wikipedii.
Zajímalo by mne jak kvete ten výhon se sedmi lístky. Není bohužel vidět odkud vyráží. Výhon s pěti lístky bude jistě plnokvětá růže. Sedm listů a jednoduchý květ mají plané výhony z podnože.
Ano, planá růže (šípek) má na řapíku 7 lístků složených. Růže jich má 5. Velmi pravděpodobně ten výhon se sedmi lísky bude planý. Jestli vyráží dole pod očkem nebo roubem, ustřihněte ho.
Pckop, dejte prosím foto, až pokvete. Viděla jsem už opravdu mnoho šlechtěných plnokvětých růží, ale 7 listů na řapíku neměla žádná. To patří k jednoduchým květům.
Květ sedmilisté růže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.