Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Medvědí česnek - stopky

Od: saletka® odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, zpracováváte i stopky od mědvědího česneku, nebo používáte jen listy. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Určitě i stopky! Mají stejné hodnotné látky a jsou celkem křehké. Navíc třeba v pestu není poznat, zda jsou tam stonky.

hodnocení

4x

Dá se konzumovat celý, od cibulky až po květ.

doplněno 15.04.18 20:24:

@wamp, především není pouze a řapík je součást listu, tak nevím

hodnocení

0x
Používám pouze listy.
doplněno 15.04.18 20:14: Správně se mají užívat pouze listy !
medvedi-cesnek.cz/...
NN, špatně jste to pochopila, že se konzumují především listy.
Listy a stonky se nejčastěji konzumují brzy na jaře. Listy i stonky mají typickou česnekovou příchuť, jsou však méně aromatické než listy a stonky česneku setého.
Jejdá,pardón.
Jsem to ale popleta *hi*

hodnocení

0x
Pozor na záměnu s konvalinkovými listy, které jsou jedovaté!Medvědí česnek však dorůstá výšky až 40 centimetrů a jeho listy mají charakteristickou štiplavou vůni, takže když si čichnete, záměna nehrozí

hodnocení

0x

Používám samozřejmě i se stopkama, neboť ho nemám na zahradě tolik, jako v lese. A předloni jsem zde dostala vynadáno, že prý plundruji přírodu, když jsem se přiznala, že jsem si donesla 4 odkopky z lesa. Ale ujal se mi a tak si dávám "do nosu" toho svého. A jím i ty kytičky, když vykvete. Ale na pesto mi to teda nedá. To bych musela zase do toho lesa :-D a opět bych dostala tady vynadáno. Tenkrát mne tady někdo přirovnal k ryjícím prasatům. *smich* Já mám holt toho blbýho "pamatováka".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvědí česnek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]