Nejste přihlášen/a.
Souhlas s @an. Pohled na přemáčenou zem v květináči to naznačuje. Ty futrály sice zakryjí nevzhledný květináč, ovšem nemáte v něm absolutně kontrolu nad zálivkou. Netušíte, jestli květináč nestojí stále ve vodě.
Je pravda, že ho zelévám celkem často, ale nikdy ve vodě nestojí, vždy ji hned vsákne. Když přijdu po víkendu do práce, kde ho nikdo dva dny nezaléval, listy má svěšené. Možná to tak na fotce vypadá, ale opravdu ve vodě nikdy nestojí. Zkusím tedy ještě méně zalévat. Já spíš myslela, jestli na něj není příliš suchý vzduch nebo jestli to není choroba. Štve mě to, je už skoro metr vysoké
Díky, L.
Hnednou proto, ze ma avokado koreny ve vode - hodne zalivate a sustrat zustane vlhky.
Dale pravdepodobne nerosite listy. Avokado potrebuje teply a vlhy vzduch.
Mel jsem podobne problemy, casto jsem zalival, voda zustavala na dne kvetinace. Vylil jsem vodu, zacal rosit listy a avokadu se zacalo darit, zacaly poprve rasit dalsi listy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.