Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou to všechny fialky?

Od: babkazov® odpovědí: 13 změna:

Vyfotila a byla jsem tak šikovná, že se mi podařilo vyrobit koláž. Heč,heč! :-D Všechny barvy fialek, pořád se to jmenuje fialka? Nebo se už jmenují jinak? Fialek jsou všude spousty, více než jindy a jsou hodně barevné. Nikdy jsem tolik barev a množství v trávnících na sídlišti neviděla.

Jsou to všechny fialky?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

8x

ano, jsou to fialky

an*
hodnocení

8x

Jsou to Violky vonné. Nejvíce jich bývá fialových, proto ten český název fialka. Je to nádhera, taky je u nás máme ve všech odstínech. I foto je povedené. :)

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ano, fialky kam se podíváš - a potom také tráva a jedna šiška (původně jsem si myslel, že to tam zanechal pejsek, ale až po zvětšení obrázku jsem rozpoznal šišku) . Zdravím!

doplněno 11.04.18 20:01:

marunaa - no, je to takový podezřelý váleček, ale jako šiška to vypadá. A bude to šiška.

Ano, je to šiška, nějak jsem ji přehlédla *smich*

72mona3*
hodnocení

2x

K barevným změnám někdy dochází vlivem sluníčka. Tzv. se vyšisují. Krásné. *slunce* M.

hodnocení

2x

Fakt jste šikovná, nádherná koláž. Také jsem žasla, jsou jich letos mraky. Miluji fialky a jejich nádhernou vůni. Dlouho jsem nevěděla, že jsou i léčivé.

Pěkný den

Ještě pro zajímavost...možná za to mohou i mravenci, že je jich letos požehnaně:
I když violka vypadá křehce, její kořeny jsou tuhé a pevné.
Po odkvětu vytváří černá semínka, která s oblibou šíří mravenci.
Současně se rostlina rozmnožuje nadzemními výhonky, které si hledají nové místo k zakořenění. Příští jaro zde znovu vykvetou nové voňavé květy.

hodnocení

2x

Vše fialky. Když se to takto dá šikovně dohromady, je dobře vidět, jak je ta příroda barevná, a to se řekne fialka. Díky za foto. Na zahradě mám dvoubarevnou, ale zatím se do kvetení nežene.

doplněno 12.04.18 11:42:

Nemusíte čekat 10 let, už jste teď.

liska5
hodnocení

1x

To je krásy! A dokonce se s nimi mohou zdobit deserty a dortíčky. To vybarvení záleží hodně na kyselosti půdy a "zralosti" květu.

hodnocení

Děkuji vám všem. Pochvaly mě potěšily. Ještě tak 10 let a budu na pc dobrá. *smich2*

hodnocení

0x

K barvám od babky z Ostravy jen tak přidám, že mám v trávníku vedle normálních fialových i tmavě smetanové s oranžovým středem. A na ulici kousek od silnice kvetou temně růžové. Dělám si na ně zálusk, pokud tam vydrží až do zralosti semen, něco si nasbírám a rozhodím do trávy. Nevím, jak moc mám věřit informaci, že barvu ovlivňuje kyselost půdy. Je to logické, ale ty moje smetanové a fialové rostou na jednom trávníku celé roky těsně vedle sebe.

liska5

Psala jsem o fialové /modré/ barvě klasických fialek. Tyhle strakaté vínové, krémovo-oranžové jsou podle mne zplanělé potomstvo těch malokvětých zahradních violek. Nebo pak violky trojbarevné..

sebod*

bimbam. Té kyselosti nevěř. Nijak barvu neovlivní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]